0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Лошото състояние на зъбите и венците заплашва с деменция

Появата на деменция е проблем, който човечеството, и по-специално учените, не са решили още. Затова всяка новина по темата е вълнуваща

Появата на деменция е проблем, който човечеството, и по-специално учените, не са решили още. Затова всяка новина по темата е вълнуваща

Бактериите Porphyromonas gingivalis, провокиращи заболяване на венците са обвинени в иницииране на болестта на Алцхаймер, съобщава "Настоящо време". Учените са установили връзка между токсините, произведени от бактерията, и появата на симптомите на болестта на Алцхаймер.

Това се доказва от примера на мишките. Така че, P.gingivalis токсини - ginginpain - бяха идентифицирани в мозъчната тъкан на мъртви хора с диагноза болест на Алцхаймер. Мишките, заразени с P.gingivalis, имат токсични бета-амилоидни отлагания в мозъка - основният маркер на болестта на Алцхаймер и появата на деменция.

Между другото, по-ранните поддръжници на инфекциозната теория за развитието на болестта на Алцхаймер свързват болестта с инфекцията с херпес. Що се отнася до P.gingivalis, независимите експерти смятат, че бактериите могат да бъдат само допринасящ фактор, но не и причината.

Според информационната агенция Regnum бета-амилоидният протеин също е свързан с това заболяване. И се оказва, че понякога влиза в тялото отвън. Още през 2015 г. учените предполагат, че инфекцията с бета-амилоиден протеин е възможна по време на медицински процедури, като например посещението на кабинети и поставянето на инжекции.

А наскоро група учени от Великобритания, САЩ и Япония под ръководството на Джон Коллинг от Института по болести на Прион на Университетския колеж в Лондон по време на експеримента доказаха възможността за заразяване с болестта на Алцхаймер и Кройцфелд-Якоб по време на медицински процедури.

Лабораторните гризачи бяха инжектирани с човешки растежен хормон, съдържащ бета-амилоидни протеини. В резултат на това животните образуват токсични отлагания в мозъка. Животни от контролната група, на която е приложен чист растежен хормон, не са имали такива проблеми.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000