0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Милениумите са застрашени от преждевременна смърт и заради злоупотреба с алкохол

Научно е доказано кой е застрашен от преждевременна смърт. И тези факти трябва да бъдат взети под внимание

Научно е доказано кой е застрашен от преждевременна смърт. И тези факти трябва да бъдат взети под внимание

Университетът Дюк направи разочароваща прогноза: сред представителите на поколението Х и на милениумите се очаква намаляване на продължителността на живота и повишен риск от преждевременна смърт, пише Lenta.RU.

Според проучването, дълголетието не застрашава хората, които сега са на възраст 38-45 години (по-късното X поколение) и на възраст 27-37 години (ранно поколение Y или милениуми). Тъй като представителите на поколение X и милениумите са се сблъскали с глобалната финансова криза през 2008 г., те изпитваха трудности при намирането на работа. Това доведе до значително влошаване на здравето им.

В тази група основните причини за смърт са самоубийство, предозиране с наркотици, злоупотребата с алкохол. Има още и развитие на диабет, рак и други инциденти. Освен това, сред хората, родени в средата на миналия век, има и висок риск от смърт от наркотици, пътнотранспортни произшествия, убийства, самоубийства, ХИВ и ХОББ.

Добре е да се знае, че младата имунна система е ключът към дълголетие. Поне такива са фактите от проучванията, направени наскоро.

Човек може да поддържа младостта само ако има млада имунна система, казват учените. Както отбелязва "Morning.RU" , това е свързано с възрастта отслабване на имунитета, което води до усложнения от инфекции, заплашвайки смъртта. Изследванията на гризачи разкриват дефицит на имунни Т-клетки (Т-лимфоцити), които са в основата на имунната защита.

Тези клетки атакуват патогени и образуват имунологична памет. Според персонала на Медицинския университет в Харвард, активността на лимфоцитите е намалена при старите мишки, а новите клетки се образуват много бавно. Освен това, новите клетки бързо умират поради абнормен метаболизъм.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000