0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Може наистина да умрете от скука, предупреждават експертите

Според психолозите има няколко вида скука (може би повече от пет). Проучванията доказват, че "грешната" скука увеличава риска от затлъстяванеПак "грешната" скука е виновна за тютюнопушенето, алкохолизма, употребата на наркотици, еректилната дисфункция и преждевременната смърт. Докато "правилната" скука е свързана с творчеството, психологическата стабилност и щастието, казва The Daily Mail .
Учените от университета в Маастрихт разбраха: повечето хора биха предпочели електрически шок отколкото скука. В лабораторията участват 69 доброволци. Нищо не се случва в продължение на 15 минути, но участниците можеха да се бият с ток, използвайки лабораторното оборудване. Колкото по-скучни ставаха доброволците, толкова по-голяма е вероятността те да се бият с ток. Същевременно силата на ударите също се увеличава.
Според друго изследване, проведено от експерти от университетите в Кент и Саутхемптън, скуката кара хората да преяждат. Изследователите поискаха от 140 доброволци да запазят дневник за храна и да напишат настроение. Също така, учените са наблюдавали диетата на доброволците с помощта на лабораторни тестове. Оказа се, че когато участниците се отегчават, те консумират повече калории и по-често избират нездравословни храни с високо съдържание на мазнини, въглехидрати и протеини.
Германските сексолози казват, че скуката влияе негативно върху интимния живот на хората. Изследователите са анализирали данни от повече от 1000 представители на по-силния пол, които са били в романтична връзка. Анализът показва, че мъжете, които страдат от скука, са по-склонни да получат еректилна дисфункция. Очевидно липсата на въображение унищожава сексуалното желание на тези хора.

А персоналът на университетския колеж в Лондон установи, че отегчението може да действително да ви убие


Проучването включваше 7 500 души. В средата на 80-те години доброволците бяха помолени всеки ден да споделят до каква степен са скучали. През 1999 г. учените са изследвали медицинските досиета и са установили, че хората с най-високи нива на скука имат по-висок риск от преждевременна смърт (особено от сърдечни атаки), отколкото тези, които никога не са били отегчени. Според експерти хората с високи нива на скука често пушат, консумират повече алкохол и вземат наркотици. Освен това нивото на интелигентност, което те имат, по правило е по-ниско.
Но отегчението, и добре познатата скука, не винаги води до негативни последици. Така че д-р Санди Ман от Университета в Централен Ланкашър казва, че хроничната скука не е чак толкова опасна и в краткосрочен план може да събуди творчеството. Ученият Томас Готц от Университета в Констанц, който идентифицира пет вида скука, вярва: добрата скука ни кара да мечтаем и да мислим творчески.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000