0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Нездравословната храна разсейва хората повече от здравословната храна

Нездравословната храна няма да ви направи просто дебели и болни. Тя ще даде отражение върху целия ви живот

Нездравословната храна няма да ви направи просто дебели и болни. Тя ще даде отражение върху целия ви живот

Нездравословната храна ще е виновна и за това как се представяте на изпити, тестове и интервюта.

Ново проучване на специалисти от Университета "Джон Хопкинс" показа, че мазните и сладки храни са два пъти по-способни на това да отклоняват хората от изпълнението на задачи, отколкото здравословната храна. Въпреки това, след лоша закуска, този ефект не се появява, казва The Hindustan Times.

Учените проведоха експеримент. Доброволците изпълняваха сложна компютърна задача, която нямаше нищо общо с храната. Участниците трябваше да отговорят възможно най-бързо. В същото време по периферията проблясваха различни изображения. Те останаха на екрана само за 125 милисекунди. За толкова кратко време човек няма възможност да разбере напълно какво е видял.

На екрана се появиха вредни и полезни продукти, както и неутрални изображения (например велосипеди и лава-лампи). Изследователите открили, че хората са били разсеяни от всички изображения. Но вредните продукти (картофен чипс, понички, сладкиши, сирене) отклониха доброволците от завършването на задача два пъти по-силно от здравословната храна (моркови, ябълки, салата). Здравословните храни не отклоняват хората повече от неутралните образи.

След това учените проведоха подобен експеримент с друга група доброволци. Важна разлика е, че преди задачата, тези участници са изяли две шоколадови блокчета. Експертите са забелязали: след ядене на шоколадовите сладкиши, нездравословната храна не отклоняваше доброволците повече от други изображения.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000