0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Някои витамини могат да помогнат за спиране на тютюнопушенето

Тютюнопушенето предизвиква дефицит на редица важни за здравето витамини

Тютюнопушенето предизвиква дефицит на редица важни за здравето витамини

Според експерти, ако се компенсира недостига на тези витамини, може значително да се облекчи състоянието на спиране на тютюна.

Първо, това е витамин С (аскорбинова киселина). Този витамин е мощен антиоксидант, който ви позволява да се борите с оксидативния стрес, причинен от тютюнопушенето. Премахва продуктите от разграждането на никотина и следите от полиароматни въглеводороди (продукти на горене и дим).

На свой ред, витамин Е спомага за укрепването на нервната система, както и витамините от група В. Това е критично важно за бившите пушачи, които страдат от синдром на отнемане на тази важна група витамини. Освен това, витамин Е предпазва клетките от излагане на токсини и предотвратява канцерогенните процеси, дължащи се на антиоксидантните свойства.

Съединението L-Theanine, което също е с ниски нива при бивши пушачи, е вещество, което подобрява предаването на нервните импулси между клетките. То насърчава производството на допамин, подобрява настроението и устойчивостта на стреса. Може да се намери в зеления чай и неговите екстракти.

Витамин С предпазва децата, родени от пушачи

Проучване на Университета на Орегон показва, че витамин С може да намали вредите, причинени на белите дробове на децата, родени от жени, които са пушили време на бременността. Както отбелязва Синхуа , на тримесечна възраст децата са имали значително по-добри принудителни експираторни норми, ако майките им са приемали витамин С по време на бременността.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000