0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Онколозите строго забраниха да се консумират колбаси

За вредата от консумацията на колбаси учените алармират от години. За съжаление почти никой не се вслушва в тези предупреждения, докато не стане късно

Време е да забравим за съществуването на евтините, измамно вкусни и доказано вредни колбаси.

Ако човек яде 25-30 грама преработено месо във вид на колбаси всеки ден, рискът от развитие на рак на гърдата се увеличава с 9% в сравнение с тези, които ядат максимум 5 грама сходни продукти на ден, пише Росийская газета. Учените направиха това заключение, анализирайки 15 проучвания (включително данни от повече от 1,2 милиона жени).

Беше потвърдено, че появата на тумори може да се дължи на присъствието на натриев нитрит (Е250) в обработеното месо. Този компонент се намира в колбаси, колбаси, шунка, телешко месо, кренвирши, сушено месо, консервирани месни и месни сосове.

Месните продукти, приготвени чрез осоляване, консервиране, пушене или други методи използват различни вредни добавки за подобряване на вкуса и увеличаване на срока на годност на продукта.

Между другото, вече беше казано, че консумацията на 50 грама преработено месо на ден увеличава риска от колоректален рак с 18%. Експертите също предупреждават за повишен риск от рак на панкреаса и простатата.

Добре е да се знае и че сърдечните заболявания и рак са свързани

Американски учени идентифицираха връзка между сърдечносъдовите заболявания и развитието на рак. Както се оказа, около пет месеца преди началото на рака, рискът от инсулт и инфаркт започва да расте, достигайки своя връх около месец преди официалната диагноза на онколога.

В основата на откритата връзка може да е промяна в съсирването на кръвта по време на развитието на рак

Този факт, от своя страна, увеличава вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Между другото, често хора, които са имали инфаркт или инсулт, също са диагностицирани с анемия или загуба на тегло.

Това са симптоми, свързани с рака. Сега изследователите искат да разберат дали има връзка с възрастта и пола, както и да открият биомаркери, измерващи концентрацията на които, ще бъде възможно по-точно да се определи рискът от рак. Освен това, експертите съветват пациентите със сърдечни болести да правят скрининг за рак по-често.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Февруари 2020

Content
LivedaMed2000