0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Оранжеви плодове и зеленчуци за силен имунитет

За силен имунитет наблегнете на оранжевите плодове и зеленчуци, като моркови, портокали, мандарини и райска ябълка

За силен имунитет наблегнете на оранжевите плодове и зеленчуци, като моркови, портокали, мандарини и райска ябълка

Освен на моркови може да наблегнете на тиква, червени чушки, домати. Но за силен имунитет не пренебрегвайте и по-безцветни зеленчуци.

Бялата ряпа е много полезна, в 100 г се съдържат 20 мг витамин С. Има много калий, мед, желязо, манган, цинк, магнезий, йод. И един ценен елемент, който рядко се среща в зеленчуците - сяра. Бялата зелка е богат източник на витамин С и на аминокиселини. Лешниците пък дават желязо, витамини от група В, полезни мазнини. Бадемите осигуряват витамин Е.

Чесънът действа обратно на сексуалния чар, но мощно вдига имунитета. В него има антибактериални вещества - алицин и тио-сулфати, които се славят със силен профилактичен и антисептичен ефект.

Най-общо казано, препоръчително е да ядете сезонни плодове и зеленчуци - местно производство, богати най-вече на витамини. Витамин С активира защитни сили, като помага на организма да изработи антитела и интерферон - вещество, което се бори с инфекциите. Витамин Е увеличава производството на антитела, способни да се борят с вирусите, и засилва активността на лимфоцитите. Без витамините от В група

се нарушават обменните процеси в клетките, затова недостигът им влияе негативно върху имунитета. Цинкът е един от най-силните стимулатори на имунната система, затова дори малък недостиг води до спад във функцията й.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020