0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Петна по кожата - разновидности и опасности, които крият

Петна по кожата е най-вероятно да се появят след дълъг престой на слънце. И то, при положение, че не сме взели никакви предпазни меркиПетна по кожата могат да се появяват по всяко време на годината. Какви са техните разновидности и доколко са опасни те?
Луничките, или наричани още ефелиди, не са опасни, защото се появяват само през лятото. Провокирани са от първото пролетно слънце и повишената активност на меланина, който отговаря за цвета на кожата.
Мелазмата се появява при тези, които редовно са под открито слънце и не използват защитни средства. За тази лекомисленост може ще заплатите с появата на петна с внушителни размери.
Към сенилните петна слънцето няма никакво отношение. Те се появяват винаги в зряла възраст дори при хора, които никога не са имали проблеми с кожата. Причината е в неактивните клетки, които не могат да разпределят меланина равномерно по кожата.
Хлоазмата е опасна не само като естетически, но и като здравословен проблем. Появява се предимно по лицето - бузите или челото, и има рязък тъмен кант. Тя не се провокира от слънцето, тъй като е свързана с хормоните. Причините за появата й може да са бременност, възпаление на репродуктивната система и заболявания на черния дроб.

НАЧИНИ ЗА БОРБА С ПЕТНА ПО КОЖАТА


Много жени страдат от пигментация, затова арсеналът за борба с нея е огромен.
Лазерното облъчване не просто изсветлява пигментираните участъци на кожата, но и изисква дълъг период на възстановяване.
В борбата с луничките и хлоазмите помага лазерната шлифовка. Тя разрушава клетките с наднормено съдържание на меланин. Но след такива процедури кожата е травмирана и се нуждае от специални грижи в течение на седмица.
Пилингите не само отстраняват пигментните петна, но и препятстват появата на нови. Те не увреждат силно кожата, затова са препоръчителни за всички. Главното е да проверите в състава им да присъства третиноин, който има избелващ ефект.
Във всеки случай, ако сте решили да се избавите от хиперпигментацията веднъж завинаги, забравете за самодейността и се консултирайте със специалист.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000