0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Плодовете и зеленчуците пазят от рак

Изследвания в 17 страни по света показали, че хората, които употребяват само плодове и зеленчуци, почти два пъти по-рядко боледуват от рак от онези, в чието меню те присъстват рядко или напълно липсват

Изследвания в 17 страни по света показали, че хората, които употребяват само плодове и зеленчуци, почти два пъти по-рядко боледуват от рак от онези, в чието меню те присъстват рядко или напълно липсват

Работата е там, че една трета от видовете рак са свързани с храненето. Следователно правилната диета може значително да намали опасността от появата на заболявания. А ако се вземе предвид, че раковите тумори се развиват бавно, следва, че има време да се забави и дори да се обърне този процес. Става дума главно за зеленчуци и плодове с оранжев, жълт и зелен цвят.

МОРКОВ

Морковът е богат на един от най-необходимите антиоксиданти, способни според специалистите да защитят от рак - бетакаротин. Изследвания в Харвардския университет установели, че бетакаротинът е токсичен за клетките на злокачествените тумори, забавя растежа на раковите клетки в белите дробове и променя белтъците, необходими за растежа на туморите. В организма бетакаротинът може да се превръща в ретинолова киселина, която преминава клинични изпитания като лечебно средство против някои форми на рака.

ЦИТРУСОВИ: лимони, портокали, грейпфрути, мандарини

Цитрусовите съдържат всички класове естествени съединения (каротиноиди, флавоноиди и др.), всяко от които неутрализира силните химични канцерогени. И може би те са най-ефективното средство против рак на задстомашната жлеза.

ДОМАТИ

Установено е, че пигментът ликопин, придаващ червения цвят на доматите, снижава риска от развитие на рак на задстомашната жлеза. Напротив, ниското съдържание на ликопин в кръвта означава повишен риск от рак на този орган. Удивителното е, че ликопинът се съдържа във всички продукти от домати, включително сосове, доматени пасти и дори кетчуп.

ДИНИ И КАЙСИИ

Както и доматите, дините и кайсиите съдържат същия антиоксидант, който неутрализира свободните радикали на кислорода, предизвикващи рак. Освен това кайсиите съдържат в по-голямо количество бетакаротин, борещ се с рака на белите дробове.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000