0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Преди да се скарате с любимия

Какво значение ще има това след една година? Запитайте се миг преди да се скарате с любимия

Какво значение ще има това след една година? Запитайте се миг преди да се скарате с любимия

Поставянето на въпрос, ориентиран към бъдещето, помага на партньорите да гледат по-положително на връзката си, установява проучване. Хората са по-склонни да тълкуват отношенията си в по-положителна светлина, като ги гледат през перспективата на бъдещето.

"Когато романтичните партньори се карат, са склонни да използват настоящите си чувства като гориво за разгорещяване на спора - обяснява Алекс Хюйн, един от авторите на изследването. -Предвиждайки бъдещето на връзката, те могат да преместят фокуса от настоящите си чувства и да смекчат конфликтите."

Учените помолили участниците да се фокусират върху скорошен спор или скандал с партньора си. Половината трябвало да си представят как биха се чувствали по отношение на този конфликт в бъдеще. Другата половина трябвало да описват чувствата си по отношение на конфликта в настоящето.

Учените са установили, че когато хората си представят себе си в бъдеще,

мисленето им работи по различен начин. Те се съсредоточават повече върху стратегиите за решаване на проблемите. В резултат на това виждат връзката си в по-положителна светлина. Обвиняват партньора си по-малко, по-склонни са да прощават, имат по-ясна представа защо конфликтът се е случил. Всичко това допринася да оценяват по-правилно връзката си и да не влизат в скандали по безсмислени поводи.

Тази стратегия помага не само при проблеми с любимия, но и при ситуации с приятели и близки. Какво значение и какви последствия ще има тази кавга за вас в бъдещето? Помислете и вземете правилното решение.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000