0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Прекалената грижа за здравето може повече да навреди, отколкото да помогне

Учените често развенчават ползата от нашумели моди за начина на живот, но някои от съветите им са изненадващи

Учените често развенчават ползата от нашумели моди за начина на живот, но някои от съветите им са изненадващи

Те обаче твърдят, че разглезени от изобилие и нови технологии, хората сами развалят баланси в организма си, постигнати след хилядолетия еволюция.

Епилацията например е потенциално вредна за здравето. С новите технологии тя не е болезнена и мнозина смело си я правят навсякъде по тялото, а оплешивяващите мъже си бръснат и главите, за да са по-красиви. Но не е случайно, че от някогашната дълга козина на човешките прародители все пак са останали около 5 милиона фоликули - миниатюрни органи по повърхността на кожата, от които растат косми. Те играят много важна роля в регулирането на температурата на тялото. Когато навън е студено, малки мускули около фоликула карат космите да настръхват, за да улавят повече топлина.

Не трябва да се къпете всеки ден с топла вода и сапун, макар че те са масово достъпни. Кожата е най-големият орган на човешкото тяло, тя има защитен липиден слой - мазнини, които я овлажняват. Когато го измивате, се образуват миниатюрни цепнатини, през които може да влизат вируси.

Низвергването на глутена и т.нар. безглутенова диета е по-скоро вредна. Естественият растителен протеин, който се среща в повечето зърнени растения, заедно с фибрите в тях, желязото, цинка, витамин В12, калция са нужни на организма.

Не бива да се яде много сол, но тоталният отказ създава проблеми. Прекалено малкото сол е в пряка връзка с повишен риск от болести на сърцето и кръвообращението, посочват белгийски медици след наблюдение на повече от 3500 души, продължало 8 години.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020