0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Прекомерното или поднормено тегло може да съкрати живота

Продължителността на живота се увеличава, когато излишните килограми намалят. Оказа се, че и прекалената слабост не е здравословнаВ продължения на няколко години специалисти от няколко големи лондонски болници са провели проучване на близо 2 милиона души, съобщава Би Би Си. След 40-годишна възраст се оказа, че хората с тегло, което отговаря на горната граница на здравния индекс на телесна маса (идеалният показател е 21), са с най-нисък риск от смърт.
Но хората с тегло, което било или необичайно високо или необичайно ниско, са рискували да умрат по-рано от очакваното. Така че затлъстелите мъже и жени живеят съответно съответно с 4.2 и 3.5 години по-малко. При мъжете и жените с поднормено тегло, намаляването на продължителността на живота е съответно 4,3 и 4,5 години.
Продължителността на живота е намалена поради всички възможни причини, с изключение на злополуките. Те включват рак, сърдечно-съдови заболявания и белодробни заболявания. Според учените проблемите с теглото обикновено означават, че има и други здравословни проблеми.

От друга страна, учените от Университета на Алберта казаха защо хората често трупан излишни килограми през зимата


Оказва се, че мастните клетки са чувствителни към слънчевата светлина, съобщава "Росийская газета" . През лятото, както и през пролетта, когато има достатъчно слънчева светлина, мастните депозити горят по-бързо. А на фона на слънчев дефицит - те се натрупват по-бързо. Учените са установили това чрез примера на биоинженерните модели на мастните клетки, които са били изложени на дневна светлина.
Професор Питър Свет, директор на института по диабет от Университета в Алберта, коментира: "Видяхме, че слънчевата светлина прониква в кожата и достига мастните клетки, намалява липидните капки, като им помага да напуснат клетката. Животът в северен климат допринася за съхранение на мазнини и увеличаване на теглото."
Според учените това откритие ще спомогне за разработването на нови методи за лечение на затлъстяването. Но едно нещо е сигурно: не правете слънчеви бани, опитвайки се да отслабнете. Има риск от изгаряне. Продължителността и интензивността на излагане на слънце, което би позволило да отслабнете и в същото време да не навреди на здравето, все още не е определено.

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000