0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Прочистване с активен въглен: функции, за които не сте чували

Всеизвестни са полезните свойства на активния въглен. Той прочиства, дава усещане за свежест и лекота на стомаха

Всеизвестни са полезните свойства на активния въглен. Той прочиства, дава усещане за свежест и лекота на стомаха

Но повечето от нас не знаят, че този медицински препарат е способен на много повече от извеждането на токсините от организма. Ето някои проблеми, с които можете се справите с помощта му.

Средство против подуване и метеоризъм

Средностатистическият човек отделя газове по 14 пъти в денонощието. И това се смята за напълно нормално явление. Но ако ви измъчват метеоризъм или подуване на корема, съпровождано с резки болки, на помощ ще ви се притече активният въглен.

Последни изследвания на американски специалисти показват, че приемът на активен въглен преди хранене в значителна степен намалява обема на стомашните газове. Понижава нивото на холестерина

Повишеният холестерин в организма увеличава риска от възникване на сърдечносъдови заболявания със 100%.

Изследователският опит показва, че хората, приемащи 8 грама активен въглен всеки ден в течение на един месец, понижават нивото на „злокачествения“ LDL холестерин с над 40 на сто. В същото време „полезният“ холестерин се повишава почти с 10%. Защо тогава да се използват всякакви „статини“ с техните странични ефекти?!

Запазва здравето на бъбреците

Някои от читателите навярно не знаят, че всеки ден бъбреците ни пречистват от порядъка на 115 - 140 литра кръв. При този процес се изработват 1 -2 литра урина, състояща се от отпадни продукти и излишни течности. Заедно с черния дроб бъбреците са смятани за най-съвършената пречиствателна система, известна в природата. Но употребата с

храната на захар, сол, различни консерванти, животински мазнини и белтъчини може да предизвика различни заболявания и да доведе дори до бъбречна недостатъчност.

Активният въглен извежда пикочните токсини, изработвани от бъбреците при изчистването на кръвта. Така спомага за предотвратяването на хранителни отравяния. А това е едно от най-разпространените явления в света. Според аналитици само в САЩ всяка година се регистрират над 48 млн. случая на хранително отравяне.

Ако се приеме в първите стадии от отравянето, с голяма доза

вероятност могат да се избегнат тежките последствия.

Приложение за изчистване на кожата

Всекидневно порите на кожата ни, особено по лицето, се запушват от мазнини и мръсотия, което ни състарява. За съжаление, почти всички средства за почистване на кожата са базирани на химични вещества с изкуствен произход.

Активният въглен като магнит изсмуква мръсотията и мазнините, след което кожата остава мека, чиста, кадифена.

Средство за разкошни коси

Става дума все за същите токсини, мазнини и мръсотия, които запушват порите на кожата не само по лицето и тялото, но и по скалпа.

Чрез активния въглен може лесно и бързо да се почистят космените фоликули. Това ще придаде на вашите коси изящен вид и ще ги направи блестящи като коприна. Това средство се различава от шампоаните по това, че последните, като правило, се състоят от токсични химически елементи. Докато активният въглен е вещество с напълно натурален произход.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000