0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Рап песните имат благоприятен ефект върху хората с проблемна психика

Необичайно проучване от университета в Кеймбридж показва, че слушането на рап може да помогне за борба с психичните заболяванияПо-специално, рап песните са истинско спасение за хора с шизофрения, биполярно разстройство, пристрастяване и депресия, пише The Times of India.
Според учените съответните проблеми се открояват в състава на това музикално направление. Експерти анализираха песните Eminem "Stan", Pharrell Williams "Happy" и много други. Те съдържаха скрити послания за психическото здраве на хората.
Такива изпълнители, както и техните рап песни ще позволят на пациентите да се отворят и да споделят своя опит. Според самите изпълнители и автори на рап песни, при писането на текстовете се опитват да излеят на хартия всичко, което ги притеснява. Това позволява на човек да анализира трезво състоянието си, каза Би Би Си.
Много пациенти изпитват истинска трудност да говорят за тяхното състояние. Например, има доказателства, че писането и изпълнението на рап песни е помогнало на няколко пациенти с психични разстройства. Креативността успокоява, поставя в ред и мислите и чувствата. Плюс това, пациентите са се почувствали много по-добре, след като са сътворили поредната рап песен.

Освен това, рап импровизацията тренира мозъка не по-зле от специалните упражнения


Не е лесно да редят бързи рими, и рап-изпълнителите знаят това много добре.
Свободният стил (произволен ритъм и речитатив, съставен от изпълнител в реално време) е изключително полезен за човешкия мозък. Американският национален институт по здравеопазване прегледаха с помощта на ядрено-магнитен резонанс мозъка на хора, които измислят и изпълняват рап песни. Така учените разбраха, че по време на свободния стил се активират същите мозъчни зони, както и при други спонтанни творчески дейности като джаз импровизацията.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000