0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Сърдечните заболявания и заболяването от рак са свързани

Американски учени идентифицираха връзка между сърдечносъдовите заболявания и развитието на рак, предаде Вести.РУ

Американски учени идентифицираха връзка между сърдечносъдовите заболявания и развитието на рак, предаде Вести.РУ

Както се оказа, около пет месеца преди началото на рака, рискът от инсулт и инфаркт започва да расте, достигайки своя връх около месец преди официалната диагноза "онкология".

В основата на откритата връзка може да е промяна в съсирването на кръвта по време на развитието на рак. Този факт, от своя страна, увеличава вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Между другото, хората, които са преживели инфаркт или инсулт, също често са диагностицирани с анемия или загуба на тегло.

Това са симптоми, свързани с рака. Сега изследователите искат да разберат дали има връзка с възрастта и пола, както и да открият биомаркери, измерващи концентрацията на които, ще бъде възможно по-точно да се определи рискът от развитие на рак. Освен това, експертите съветват пациентите, които са преживели сърдечни болести и инсулт да преминат скрининг за рак по-често.

Експертите са открили вещество, което предотвратява появата на възрастови заболявания

Медицинският университет на Университета в Минесота заявява: физинетина е полезен за по-възрастните хора. Това е флавоноид, който може да се намери в плодовете и зеленчуците, съобщава Vesti.RU. Повече физетин има в ягодите. Има го също така в райската ябълка, ябълките, прасковите, кивито, гроздето, лука, краставиците и доматите. Известно е: при стареене увредените или износени клетки започват да се натрупват в организма. И тялото се опитва да се отърве от тях, активирайки механизма на клетъчната смърт или като въздейства върху имунната система. Въпреки това, при по-възрастните хора, имунната система не е в състояние ефективно да се отърве от дефектни клетки. Резултатът - тяхното натрупване, развитието на възпаление, повишен риск от рак. Физитинът от своя страна спомага за намаляване на популацията на стари, увредени клетки. Според учените, връзката може действително да предотврати развитието на свързани с възрастта заболявания. Каква доза от съединението се счита, че работи, експертите все още не са решили.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000