0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Силата на разума предотвратява старостта и запазва човешката младост

Една от причините, заради която много хора започват да стареят твърде рано и губят своята младост, е, че те престават да се развиват

Една от причините, заради която много хора започват да стареят твърде рано и губят своята младост, е, че те престават да се развиват

Тъжно, но факт - голяма част от нас губят способността си да възприемат и усвояват нови идеи, след като достигнат средна възраст. Повечето от тях на около 40-50 години изпадат в състояние на психически застой.

В никакъв случай не си позволявайте да се откажете от навика си да бъдете млади. Не намалявайте ентусиазма си. Не казвайте, че вече не можете да правите това, което сте правили. Не се страхувайте отново да сте дете по душа независимо на колко години сте. Не преставайте да растете и да се интересувате от всичко наоколо.

Ако искате да съхраните младостта си, забравете неприятните преживявания от миналото

88-годишна жена е попитана как остава все така млада, а тя отговаря: „Просто зная как да забравям неприятностите“.

Никой не може да остане млад, ако не расте. И никой не може да продължи да расте, ако не запази жив интереса си към заобикалящия го свят. Човек е устроен така, че зависи от подкрепата на другите. Не можем напълно да се изолираме от останалите, без да нарушим стабилността на психиката си. Разумът, който не се обръща постоянно към всичко ново и остава привързан единствено към миналото, скоро изчерпва лимита си за растеж и развитие.

Няма нищо по-просто за човека от това да остарее

Всеки може да го направи само като си помисли, че остарява, очаква старостта, страхува се от нея и се подготвя за нея. Той се сравнява с връстниците си и се примирява с мисълта, че е също като тях.

Едно от най-авторитетните медицински издания в света - английското списание „Ланцет“, публикува статия, която е блестяща илюстрация за силата на разума да предотвратява старостта. Млада жена изгубва ума си, след като е изоставена от своя възлюбен. Тя напълно престава да забелязва хода на времето и вярва, че любимият й ще се върне.

Години наред с часове стои пред прозореца в очакване той да се появи. И макар че е над 70-годишна, хората, които я виждат (включително и няколко лекари), смятат, че е на не повече от 20. Няма нито един бял косъм, никакви бръчки или други следи от стареене. Кожата й е чиста и нежна като на девойка. Тя не остарява, защото вярва, че е все още млада. Не брои рождените си дни и не се тревожи за изминалите години. Напълно уверена е, че живее във времето, когато я е оставил любимият мъж. И това убеждение управлява физическото й състояние. Мисълта се отразява върху външността й и я запазва млада.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000