0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Успехът не винаги е въпрос на късмет

Някои хора разчитат на късмет. Смятат, че без да полагат усилия, някъде от небето ще им падне сполуката и всичко ще се уреди по най-добрия начин

Някои хора разчитат на късмет. Смятат, че без да полагат усилия, някъде от небето ще им падне сполуката и всичко ще се уреди по най-добрия начин

Обикновено чудеса не стават и горчивият опит все в един момент им донася убеждението, че късметът най-често се заработва.

Някои хора пък страдат от синдрома на късмета. Смятат, че им върви, и не осъзнават, че нищо не им пада някъде от небето, а сами си го осигуряват. Не им тежи, защото са умни, способни, обичат си работата и имат амбицията да си я вършат така, че да постигат успех. Но заради тази лекота нямат достатъчно самочувствие, съмняват се в собствените си умения.

Синдромът на късмета е болест, която може да засегне дори най-интелигентните хора и да ги накара да омаловажават постиженията си

А здравословната увереност е от ключово значение за успеха. Защото ви дава смелост и постигате още повече.

"Успехът ми е чист късмет" е погрешна мисъл, когато става дума за кариерата ви. Да, късметът играе определена роля в историята на всеки човек. Но не пренебрегвайте усилията и жертвите, които сте направили през целия си живот, за да стигнете дотук. Никой нямаше да ви назначи на тази работа, ако не бяхте се трудили упорито, за да получите образование, квалификация, опит. Специалистът по "Човешки ресурси" на компанията щеше да ви отхвърли още като види какво сте посочили в биографията си.

Много опасно е да приписвате всичките си успехи на късмета, защото ще започнете да се притеснявате, че няма да можете да поддържате дълго високото ниво, до което сте стигнали, тъй като то се дължи на случайност, а не на вашите способности и познания.

Дори да ви се струва, че сте получили тази работа и този пост, защото сте били на правилното място в точното време, това е само малка част от истината. Лекувайте синдрома на късмета, като изброявате наум фактите от биографията си. Я си припомнете колко години учение и труд имате зад гърба си. Колко грижливо сте се готвили и в конкуренция с колко хора сте победили, за да се представите блестящо и да спечелите желаната позиция в компанията, в която работите. За да ви повишат, не само сте имали необходимата квалификация, но и сте приемали предизвикателства, били сте смели и неуморно сте преследвали амбициите си. "На правилното място в точното време" не е елемент на случайност, а резултат от целенасочено движение.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000