0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Всеки пети пациент се притеснява да съобщи на лекаря симптомите за рак

Милиони хора със симптоми, които могат да говорят за рак, избягват лекарите, защото се срамуват или страхуват да говорят за това

Милиони хора със симптоми, които могат да говорят за рак, избягват лекарите, защото се срамуват или страхуват да говорят за това

Такива са резултатите от проучване, проведено от британската застрахователна компания Bupa.

Според получените данни, един на всеки пет възрастни отказва да потърси медицинска помощ, като се колебае да говори за симптомите, които биха могли да означават рак. Това означава, че само в Англия милиони хора губят възможността за ранна диагностика и ефективно лечение на рака.

След преглед на раковите статистики и няколко проучвания, за жените най-"нежеланите" за дискусия с лекаря се оказали вагинални секрети. Също така, пациентите не обичат да говорят за болки в тазовата област или скротума, болка и кървене по времето, когато са в тоалетната и други подобни симптоми.

30% от хората предпочитат да се опитат да разберат състоянието си, използвайки интернет, а 36% са попитали приятелите си за съвет.

Притеснителните симптоми карат хората да не търсят помощ средно почти 10 седмици. Около половината от тях съобщават, че не знаят как да започнат разговора с лекаря за състоянието си. Всеки пети човек се обръща към лекар само под натиска от партньор, приятел или роднина.

Хелън Дътън, онкологична медицинска сестра, напомня на всички срамежливи хора:

Не забравяйте, че лекарите са чували за такива неща много пъти преди това. Дори ако симптомите ви са необичайни за вас, лекарите вероятно трябва да се справят с това. Да разберат какво се случва с вашето тяло е тяхната работа.

Намерете своята зона за комфорт . Например, ако ви е трудно да обсъдите симптомите с лекар от различен пол, изберете лекар от вашия пол.

Напишете проблемите си на хартия. Ако имате проблеми с описанието на симптомите, химикалът и хартията ще ви помогнат. Може също така да се чувствате по-спокойни, ако лекарят просто ги прочете, след като сте ги написали.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000