0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо алкохола е толкова опасен за здравето?

Вредата от алкохола е коментирана и продължава да се коментира непрекъснато. Не се е променило и отношението към алкохола

Вредата от алкохола е коментирана и продължава да се коментира непрекъснато. Не се е променило и отношението към алкохола

За повечето хора злоупотребата с алкохол представлява не само проблем за тяхното лично здраве, но и за здравето и добруването на техните близки.

Преди всичко трябва да се каже, че при човек, страдащ от по-сериозен алкохолизъм, възникват и по-сериозни проблеми със здравето. Пиенето на алкохол в продължение на няколко дни не е чак толкова опасно, за разлика с дългогодишния прием на алкохол. Такава злоупотреба, от няколко дни само, носи сериозна вреда на организма. При алкохолен пациент пиенето започва с една или две чаши, след което тялото превключва на обичайната алкохолна обмяна - и ако не приемат алкохол, възниква въздържание. Човек не може да спре, защото отказът от алкохол причинява тежки физически страдания.

Хората, които имат склонност да злоупотребяват с алкохола, или не ядат нищо, или ядат много малко. Те имат достатъчно енергия за сметка на алкохола. Но протеините, мазнините, витамините, микроелементите не влизат в тялото. Колкото по-дълго продължи лошото хранене, толкова по-сериозно е увреждането на всички органи и системи.

Може ли човек да се измъкне от зависимостта си към алкохола сам?

Теоретично може. На практика обаче е много, много рядко. Независимото оттегляне от твърдото пиене е свързано с тежки физически страдания, повишено кръвно налягане, стрес на сърцето и висок риск от развитие на усложнения, като инфаркт на миокарда, мозъчен удар, стомашно кървене, епилептичен припадък и делириум тременс (бяла треска).


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000