0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо мъжете трябва да спазват средиземноморската диета?

Средиземноморската диета безспорно има много ползи за здравето. Днес ще разберем защо мъжете трябва да я спазват и как това ще се отрази на тяхното здравеНово проучване доказа: средиземноморската диета, включваща използването на зеленчуци, плодове, зърнени храни, риба и здравословни мазнини, значително подобрява качеството на сперматозоидите. Намаляването на качеството на сперматозоидите е една от причините за мъжкото безплодие, съобщава Zee News.
Учените са анализирали данни от проучвания, изследвали връзката между мъжката плодовитост и диетата. Изследователите са открили обратно пропорционална връзка между ниското качество на сперматозоидите и здравословното хранене. Здравословно хранене представлява диета с високи нива на хранителни вещества (омега-3 мастни киселини, витамини Е, С, D, фолиева киселина, бета-каротин, селен, цинк, криптоксантин, ликопен) и ниски нива на наситени мастни киселини и транс-мазнини.
Експертите установиха, че рибата, морските дарове, птиците, зърнените култури, зеленчуците, плодовете, млечните продукти с ниско съдържание на мазнини имат положителен ефект върху качеството на сперматозоидите. И преработеното месо, соевите продукти, картофите, млечните млечни продукти, сиренето, кафето, алкохола, захарните напитки и сладките намаляват качеството на спермата. Учените са стигнали до извода, че преминаването към здравословна диета, например средиземноморската диета, може значително да увеличи шансовете на човека за бащинство.

Освен това, средиземноморската диета е ключът към поддържане на обема на мозъка


Учените от университета в Единбург разбраха, че възрастните хора, които се придържат към средиземноморската диета в продължение на три години, помагат на мозъка си. През това време те не са изпитали очакваното намаляване на мозъчните обеми с възрастта, пише Psych Central. Като правило, мозъкът по време на старост започва да намалява по размер, което отрицателно влияе върху способността за учене и памет.
Специалистите събират специално информация за хранителните навици на 967 шотландци на възраст около 70 години, които не са имали деменция. От тях на 562, на 73 години, беше извършено сканиране, за да изчислят общия обем на мозъка, обема на сивата материя и дебелината на кората.
При повторно сканиране на 76-годишна възраст са преминали 401 души от групата. Получените данни бяха сравнени с това колко близо е храната на тези хора за средиземноморската диета. Оказа се, че диетата, колкото е възможно по-близо до средиземноморската диета, съответства на най-минималните промени в показателите за общия обем. Но диетата не повлиява обема на сивата материя и дебелината на кората.

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2019

Content
LivedaMed2000