0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо трябва да миете зъбите с две четки?

За да са здрави зъбите ви, трябва да ги миете поне два пъти на ден. Вечер не само не пропускайте, ами отделяйте два по-голямо внимание

Плаката, която се образува върху трудните за почистване места, е причина за зъбния кариес и пародонтита, а отстраняването й изисква усилия.

Старателното измиване преди лягане е важно, защото вечер слюнката е по-гъста, прикрепя всяка хранителна частица върху зъбите, а тя става отлична храна и за най-различни микроорганизми цяла нощ.

Сутрешното измиване също не бива да се пропуска. Препоръчва се то да е веднага след събуждане, а след закуска устата само да се изплакне с вода. Тъй като зъбните повърхности са добре почистени, остатъците от храна лесно могат да се отстранят.

Правилно е зъбите да се четкат около 3 минути във всички посоки. По-краткото време води до по-лошо почистване.

За да не пропускате повърхности, свикнете да спазвате една и съща последователност -да започвате от едната страна на едната челюст и кръгово да обхванете всички зъби по всички повърхности - външните, вътрешните, дъвкателните. Най-ефективните движения са кръгообразните, съветват зъболекарите.

Четката трябва да е със средно твърд косъм и малка глава, за да достигна дори трудно достъпните последни зъби. Ако космите са разположени в снопчета с различна височина, по-лесно влизат в междузъбните пространства.

Най-добре е да имате две четки за зъби с различен цвят - за сутрешно и вечерно измиване. Така всяка може да съхне 24 часа. Влажната четка е отлична среда за микроорганизмите. Освен това влажните косми са меки и не могат да остъргват стабилно прикрепената плака.

Не забравяйте старателно да измиете използваната четка и да я оставите в чашата с космите нагоре

Така ще може да изсъхне по-добре. Четките трябва да се сменят на 3 месеца.

Видът паста за зъби също трябва да се сменя на три месеца - така микроорганизмите няма да се адаптират към активните й съставки, изтъкват стоматолозите. Може да ползвате и различни пасти за двете мнения всеки ден -сутрин може да е абразивна, а вечер билкова.

Добре е пастата да съдържа флуор - той е средството за поддържане на необходимия минерален състав на емайла.

С обикновена четка за зъби не може да се почистят недостъпните междузъбни пространства. Затова се препоръчват и зъбни конци.


Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000