0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо в напреднала възраст жените се разболяват по-често от мъжете?

Група от учени от университета в Ексетър, които се занимават с генетика, разбраха на какво се дължи по-слабото здраве на жените в напреднала възрастГрупа от учени от университета в Ексетър, които се занимават с генетика, разбраха на какво се дължи по-слабото здраве на жените в напреднала възраст в сравнение с мъжете се дължи на генетични характеристики. Ръководителят на проекта беше проф. Д. Хоскен. Резултатите от проучването бяха представени в списание Nature Communications.
В продължение на много години учените се опитват да разберат защо жените в по-напреднала възраст са по-податливи на болести, отколкото мъжете. В същото време това явление изглежда особено изненадващо в комбинация с по-високата смъртност сред мъжката популация. В новата си работа експертите преположиха, че възможно обяснение може да бъде промяна в генната активност в напреднала възраст. Според тях някои гени допринасят за здравето на единия пол и подкопават здравето на другия.
Учените използват математически модели и провеждат експерименти с мухи, за да покажат, че някои гени могат да се разпространяват бързо, ако се активират след като жените не са в репродуктивната възраст. Изследователите обясняват, че и двата пола притежават подобни гени, но те са склонни да насочват развитието на женските и мъжките организми в различни посоки. Това определя тяхната полезност за единия пол и лошата полза за другия. След достигане като дойде времето на менопаузата, когато генния трансфер вече не се появява, "мъжките" гени, които могат да окажат неблагоприятно влияние върху здравето на жените, са по-активни.

Изследователите отбелязват, че здравословното състояние и смъртността не са едно и също нещо


Натрупването на "мъжки" гени в напреднала възраст се дължи на факта, че силната половина от човечеството остава в състояние да се възпроизвежда дори след като жената навлезе в постменопаузалния етап. Данните, получени по време на експерименти с Drosophila мухи, потвърдиха резултатите от изчисленията, използвайки математически модел. Новата информация може да бъде ценен принос за развитието на генетиката.

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.
Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.
Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и
ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!
За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Поръчайте

pora4ay_baners1.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000