0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

16 сигурни симптома, че имате атеросклероза!


Атеросклерозата е заболяване, при което в стените на кръвоносните съдове се образуват плаки, които пречат на нормалния приток на кръв

Една от основните причини за появата и увеличаването им, като правило, е лошото хранене, а именно преобладаването на храна, съдържаща голямо количество липопротеини с ниска плътност (мазни храни от животински произход) в диетата. Но дори хората, водещи здравословен начин на живот, не са застраховани от появата на това заболяване, защото има редица причини и фактори, които увеличават рисковете: постоянен стрес, тютюнопушене и др.

Атеросклерозата е най-честата причина за такива сериозни патологии като ангина пекторис (гръдна жаба), сърдечна недостатъчност, инсулт, инфаркт на миокарда. За това заболяване е характерен специфичен набор от симптоми. 16 от тези, които се появяват първи, са описани по-долу:

АРТЕРОВИТАЛ са билкови капки, които предотвратяват появата на атеросклероза. Те прочистват артериите и съдовете в тялото от натрупването на холестеролни плаки

1) Постоянно повишаване на кръвното налягане над нормалните стойности (от 140/90 mm Hg). Наличието на плаки в големите съдове създава пречка за притока на кръв, и затова налягането в на кръвта се увеличава.

2) Появата на чести главоболия, обикновено локализирани в областта на шията и слепоочията. Без употребата на лекарства болката може да продължи няколко часа.

3) Подуване на краката и стъпалата, появява се вечер и след тежки натоварвания на краката.

4) Появата на шум в ушите. По правило той се появява изведнъж и изчезва след 20-30 минути.

5) По време на упражнение болката се появява зад гръдната кост. Тази болка има усещане все едно в областта на задгръдната кост се появява натиск (болка от компресивен характер).

6) Вероятността от образуване на плака е по-висока при тези, които страдат от хронична липса на сън.

7) Има малък процент от хората, при които процесът на усвояване на мазнини е нарушен от раждането. В този случай рискът от образуване на плака се увеличава.

8) Дефицит на витамини.

9) Стрес.

10) Излишният калции също е една от основните причини за образуване на склеротичната плака!

11) Притъмняване пред очите при изправяне, завъртане или накланяне на главата.

12) Замаяност по време на физическо натоварване или прегряване (във ваната, банята или сауната).

13) Студени ръце и крака.

14) Сърцебиене, неравномерен пулс.

15) Появата върху тялото на червени съдови паяжини - във формата на звезди.

16) Зависимост от времето.

Коя е основната причина за образуването на плаки в съдовете?

Както вече стана ясно, атеросклерозата е мащабна патология на сърдечно-съдовата система. В съдовете се образуват атероматозни плаки, които нарушават движението на кръвта (хемодинамиката). Пренебрегването на проблема увеличава риска от тромбоза, което от своя страна води до сериозни последици (инфаркт, инсулт, белодробна емболия).

За да не се случи това, препоръчително е да се прави терапевтично прочистване на артериите с билковите капки АРТЕРОВИТАЛ от всички хора, навършили 45 години, без значение дали имат съдово заболяване.

Защо се образуват плаки?

Днес много специалисти единодушно казват: "Причината за образуването на плаки е очевидна! Това е холестеролът. Няма холестерол в кръвта, няма да има и плаки." Да, те ще са прави, но само наполовина. Всъщност не всичко е толкова просто.

За да разберем коя е основната причина за образуването на плаки, трябва да погледнем проблема малко по-детайлно.

Холестеролът е органично съединение, което се намира в клетъчните мембрани. Той играе важна роля за регулиране на метаболизма. Холестеролът е неразтворим в кръвта и "пътува" през съдове, използвайки специални протеини - липопротеини.

Има два основни типа холестерол, които се различават по химичен състав: холестерол с висока плътност и нисък липопротеин (HDL и LDL). Образуването на плаки е силно повлияно от LDL ("лошия" холестерол "). Но защо точно той?

Механизъм за образуване на плаки

Всичко е много просто. Лошият холестерол е по-предразположен към модификация (промяна, преобразуване). Под влияние на определени фактори (виж по-долу) липопротеинът се окислява. Той започва да се възприема от организма (имунната система) като чуждо тяло. Отговорът на имунната система се активира. Специални клетки - макрофаги - се изпращат да „унищожат" лошия холестерол (LDL). Те улавят и „абсорбират" модифицираните липопротеини. Тогава се случва неуспех в тази им мисия и натрупването на холестерол и мазнини от клетката става факт. Около макрофага (клетки получени при диференциацията на моноцитите в тъканите) механизмът на растеж на тъканите се задейства с образуването на атеросклеротична плака.

ateroskleroz.jpg

Стартирането на механизма на образуване на плака в съда започва с промяната на липопротеина. За да се сведат до минимум такива процеси, е необходимо да се изключат външни фактори като: нездравословно хранене (повишена кръвна захар), лоши навици (заседнал живот и тютюнопушене), стрес и наличието на инфекции.

Не забравяйте, че сърдечно-съдовите заболявания са една от основните причини за сериозни усложнения и смърт в света.

Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ са най-доброто средство както за предотвратяване натрупването на плака по кръвоносните съдове, така и за ефективно отстраняване на вече натрупаната плака по артериите

Съдовете, и най-вече тяхното добро състояние, са отговорни за вашата памет, остротата на зрението, мускулния растеж и храненето, дори и за сексуалната функция и настроението.

Кръв тече през тях, носейки кислород и хранителни вещества до органи и тъкани. В младостта съдовете имат достатъчно количество вещества, които им помагат да останат еластични и да имат гладка вътрешна повърхност. Но с възрастта кръвоносните ни съдове претърпяват промени. А именно: артериите и вените губят своята еластичност и сила. Вътрешната повърхност става рохкава (на малки дупчици), в нея се появяват микропукнатини, допринасящи за по-нататъшното възникване на кървене и тромбофлебит на съдовете и отлагане на плаки.

Каква е заплахата за здравето?

При значителна съдова патология повечето хора изпитват редица сериозни заболявания: хипертония, атеросклероза, инфаркт на миокарда и мозъка, сърдечна недостатъчност, коронарна болест на сърцето. Такива „дребни неща", като разширени вени и мигрена, няма смисъл да се споменават - те също са факт.

Клиничните прояви, свързани със съдовите заболявания, пряко зависят от локализацията и от органа, който е засегнат. Ако този орган е сърцето, тогава в повечето случаи човек чувства болезненост и усещане за притискане зад гръдната кост, лек задух по време на физическо натоварване или в покой.

Експертите не се уморяват да повтарят значението на редовната и навременна диагноза. И най-вече на превенцията на това опасно заболяване. Препоръчва се на всеки да се подлага на цялостен преглед на сърцето и кръвоносните съдове веднъж годишно. А хора, които имат патологии или са изложени на риск трябва да правят такива прегледи на всеки шест месеца. Съвременната медицина предлага много хардуерни и лабораторни изследвания, които ще помогнат да се открият най-малките промени в организма в началните етапи на заболяването и да се предотврати неговото развитие.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000