0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Борбата срещу атеросклерозата трябва да започне преди първите симптоми


Атеросклерозата е болест на старостта. Но днес тя вече започва през младостта и има фатален край, който е най-малко очакван или желан

Атеросклерозата се възприема от мнозина не като болест, а като знак за стареене, от която човек не може да се измъкне. Този подход е грешен. Запомнете - няма друга по-смъртоносна болест днес.

Системата е виновна!

Атеросклерозата е системно съдово заболяване. Очевидни симптоми на заболяването се появяват, като правило, когато плаката покрива 70-80% от лумена на съда, докато се развива исхемия - недостатъчен кръвен поток с кислород до определен орган. Ето защо, различни прояви на атеросклероза се наричат ​​исхемични заболявания.

Исхемичната болест на сърцето е най-често срещана и засяга артериите, които доставят кръв към сърдечния мускул. Тя има много прояви - ангина, аритмия, сърдечна недостатъчност, инфаркт. Често са засегнати съдовете, които захранват мозъка с кръв - това е коронарна болест на мозъка.

Атеросклерозата на кръвоносните съдове, които внасят кръв в храносмилателния тракт, е исхемична болест на червата и бъбречни съдове - исхемично бъбречно заболяване. Най-тежките проблеми се случват, когато вместо като плавен поток кръвтта се движи из тялото по начин, който много наподобява турболенция.

Първите 20-25 години болестта протича без симптоми, въпреки че съдовите поражения се появяват още на 25-30 години - още тогава холестеролът започва да се натрупва във вътрешната обвивка на артериите. Това е етапът на така наречената "омазняване". С течение на времето, първоначално мазните петна стават по-големи, сгъстяват се, след което се отлага калций в тях, развива се съединителна тъкан. Това са атеросклеротични плаки.

Затова, не чакайте атеросклерозата да ви изненада и да влоши здравето ви - поръчайте и започнете дългосрочен прием на АРТЕРОВИТАЛ - най-ефективния и естествен начин за прочистване на артериите!

Билковата комбинация на АРТЕРОВИТАЛ съдържа билки, които са доказали благотворното си действие върху здравето на сърцето, както и върху други органи и системи в нашето тяло, в продължение на векове.

АРТЕРОВИТАЛ ще държи страшните усложнения, като исхемична болест на сърцето, инфаркт и инсулт, далеч от вас.

Редовната употреба на капките АРТЕРОВИТАЛ ще ви направи здрави и ще гарантир дълголетие и спокоен живот!

КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ ЧЕРВЕНИЯ БУТОН! 

Не чакайте! Не отлагайте! Предотвратете атеросклерозата! ПОРЪЧАЙТЕ АРТЕРОВИТАЛ СЕГА!

Според официалните препоръки на Европейското дружество по атеросклероза, нормалните нива на различните видове холестерол в кръвта трябва да бъдат както следва:Между другото

1. Общият холестерол е по-малък от 5,2 mmol/l.

2. Липопротеинов холестерол с ниска плътност (LDL), или често така нареченият лош холестерол, е по-малко от 3-3.5 mmol/l.

3. Липопротеинов холестерол с висока плътност (HDL) или т.нар. Добър холестерол е по-голям от 1,0 mmol/l.

Пълен контрол

В допълнение към стесняване на кръвоносните съдове от самата плака, кръвните съсиреци играят роля за засилване на проблемите. Те "растат" върху самата плака и причиняват инфаркти, инсулти и други усложнения на атеросклерозата. За да ги предотвратите, се нуждаете от лекарства, които правят кръвта по-течна и рядка.

Но е необходимо да се започне борбата срещу атеросклерозата още преди първите симптоми, а за още по-добри резултати - дори преди първите лезии на артериите, които възникват в ранна възраст. За да направите това, трябва да контролирате рисковите фактори, които подпомагат развитието на болестта.

Първият е пушенето, наднорменото тегло, ниската физическа активност, стресът. Премахването на тези фактори е много важно.

Например, спирането на тютюна е сравнимо по ефективност с използването на едно или дори няколко съвременни лекарства за лечение на исхемична болест на сърцето (ИБС). С възрастта възникват нови рискови фактори - висок холестерол, хипертония, диабет и те също трябва да бъдат контролирани. Така ще се предпазите не само от инфаркт или инсулт, но и от цял ​​куп атеросклеротични заболявания.

ateroskleroza_plodove.jpg

Много е важно да се понижи високият холестерол . Една трета от тях получаваме с храна, а 2/3 произвежда черния дроб. За да намалите приема на холестерол, трябва да ядете по-малко животински мазнини. Два пъти седмично морската риба от студените морета е задължителна, по-добре да е немазна, а всеки ден трябва да се изяждат поне 500 г зеленчуци, плодове и зеленчуци. Можете да изпиете и чаша сухо вино, но това не бива да се случва по-често от два пъти в седмицата.

За да се намали синтеза на холестерол в черния дроб, има две групи лекарства. По-често се предписват статини, днес има около 20 вида, но 4 от тях са изчерпателно проучени и са доказали своята ефективност: такива са най-вече медикаментите с активна съставка розувастатин. Те възпрепятстват напредъка на плаките, а някои дори ги намаляват, до степен такава, че да се свият. Обикновено статините се предписват от кардиолози, но те трябва да бъдат предписани и от лекари от други специалности, за другите видове атеросклероза, които бяха споменати по-горе.

За премахване на плаките широко се използва и хирургично лечение - плаки се отстраняват, съдовете се разширяват и в тях се поставят стентове. Това е локално възстановяване на кръвния поток, а не алтернатива на лекарствата - в края на краищата, механизмите за развитие на атеросклероза продължават след операцията, така че те трябва да бъдат коригирани, за да забавят развитието на заболяването. Следователно, дори и след операция, медикаментозното лечение е необходимо.

Къде най-често се срещат плаките?

- аортна арка;
- коремна аорта;
- коронарна болест на сърцето;
- мозъчна исхемична болест;
- исхемично заболяване на червата;
- исхемично бъбречно заболяване;
- облитерираща атеросклероза на долните крайници (интермитентна клаудикация, суха гангрена);
- аортна аневризма.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Декември 2019

Content
LivedaMed2000