0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Хипертонията със съпътстващи заболявания носи риск от опасни за здравето усложнения


Хипертонията със съпътстващи заболявания , особено хронични, води до усложнения и обостряния на последните

Ако човек има коронарна болест на сърцето, хипертонията може да предизвика сърдечен удар.

Пациент с диабет може да получи увреждане на бъбреците, кръвоносните съдове или зрението.

Добре е да пазите този списък от заблявания за по-дълго време. Трябва да запомните най-важното - да не допускате кръвното налягане да има високи стойности. Не забравяйте и да го поддържате в здравословни граници, предвид хипертонията и свързаните с нея заболявания, които задължително се обострят.

За да поддържате кръвното налягане в здравословни граници е препоръчително да използвате билковите капки АРТЕРОВИТАЛ. При редовен прием на капките АРТЕРОВИТАЛ ще поддържате артериите чисти от холестеролните плаки, които удебеляват стените им и са една от причините за високо кръвно налягане.

ДИАБЕТ И ХИПЕРТОНИЯ

И двете заболявания могат да причинят проблеми с кръвоносните съдове. А заедно представляват двойна опасност. Едната болест утежнява другата. Именно този дует провокира инсулти, коронарна болест на сърцето и хронична сърдечна недостатъчност.

Какво трябва да знаете за лечението?

При тандема хипертония-диабет е важно постоянно да се следи кръвното налягане. В идеалния случай то не трябва да бъде по-високо от 130/80 mm Hg. За намаляване на налягането се използват няколко групи лекарства: едните се използват независимо, а другите - в комбинация.

Изборът на лекарство зависи от вида на захарния диабет, продължителността на заболяването и страничните ефекти. Например, някои диуретици могат да влошат състоянието при диабет, така че те се предписват по-рядко.

Какво друго трябва да се наблюдава?

Наднорменото телесно тегло, затлъстяването и особено метаболитният синдром играят специална роля при диабетиците. Всеки излишен килограм е риск за кръвоносните съдове. Следователно, в диетата ви трябва да преобладават нискокалорични ястия, минимум сол и въглехидрати, максимум зеленчуци. Месните продукти, маслата и мазнините също имат право да бъдат на масата, но само от време на време и в малки количества. Задължително е постоянно да следите нивата на кръвната захар.

За контрол на кръвната захар и при лечение на диабет, използвайте билковите капки ДИАБЕТАЛ.

ХИПЕРТЕНЗИЯ ПЛЮС

Хипертензия е медицински термин, който се използва когато става дума за повишено налягане в кръвоносните съдове.

holesterolna plaka.jpg

Рискът от инфаркт на миокарда директно зависи от стойността на кръвното налягане. Следете тези показатели и в никакъв случай не пропускайте времето за прием на лекарство, което намалява кръвното налягане. За щастие, сега не е необходимо да приемате хапчета няколко пъти на ден. Можете да използвате хранителната добавка АРТЕРОВИТАЛ като средство за поддържане на кръвното налягане в нормални, здравословни граници.

Какво трябва да знаете за лечението?

При коронарна болест на сърцето, ангина пекторис, хронична сърдечна недостатъчност, уверете се, че след приема на лекарството, налягането не спада твърде бързо. Лекарствата за незабавно намаляване не са за вас - те могат да причинят рязко намаляване на притока на кръв в сърдечния мускул. Както стана дума по-горе - разчитайте на билките.

Какво да направите?

Премахнете стреса. Трудно е да се надцени негативното му въздействие върху здравето. Постоянните нервни претоварвания удрят почти всички органи, но на първо място най-много страдат сърцето и кръвоносните съдове. Ако искате да избегнете обостряния, наблюдавайте емоциите си. Как да ограничим бушуващите нерви?

Комбинирайте работата в градината, разходките на чист въздух, плетенето или решаването на кръстословици с прием на билковите капки СТРЕСОВИТАЛ - ефективна комбинация от билки, които имат грижата за здравето на нервната система.

ХИПЕРТОНИЯ ПЛЮС БЪБРЕЧНА БОЛЕСТ

Високото кръвно налягане може да бъде както причина, така и следствие от различни урологични заболявания. Във всеки случай, при хипертония, особено II и III степен, е необходимо да посетите уролог и да прегледате бъбреците.

Какво трябва да знаете за лечението?

Не злоупотребявайте с болкоуспокояващите - това може да доведе до увреждане на бъбреците. Избягвайте такива лекарства, ако е възможно. Като правило, в този случай за лечение на хипертония се предписват няколко лекарства, едното от които е диуретик. Важно е да следите данните за кръвното налягане сутрин и вечер - те не трябва да са по-високи от 130/80 mm Hg.

За какво да внимавате?

За храната. Някои бъбречни заболявания диктуват свои собствени правила при съставяне на ежедневната диета. Например, при наличие и на подагра не можете да ядете бобови растения, да пиете вино и бира.

Има определени забрани за пациенти с хипертония: по-малко пикантни и солени храни. Ще трябва да отделите време за съставяне на вашето лично меню.

ВАСКУЛАРНА БОЛЕСТ ПЛЮС ХИПЕРТЕНЗИЯ

При повишено кръвно налягане съдовете изпитват голямо натоварване. Ако вече имате проблеми със съдовете, тогава хипертонията може само да ги увеличи и това води до някои не особено приятни усложнения.

Какво е васкуларна болест?

Това е едно много разпространено състояние, което малко хора предполагат, че имат. Обикновено то се открива, когато се прави друг, често рутинен преглед.

Капките Артеровитал почистват артериите от натрупаните холестеролни плаки и по този начин предотвратяват появата на инфаркт и инсулт

Васкуларна болест се нарича още и съдова болест. Съдовата болест е всяко ненормално състояние на кръвоносните съдове (артерии и вени). Тялото използва кръвоносни съдове, за да може кръвта да циркулира. Проблемите по тази обширна мрежа могат да причинят тежка инвалидност и смърт.

Съдовото заболяване обикновено се появява на местата на турбулентния кръвен поток, например когато притокът на кръв в артериите рязко променя посоката.

Какво трябва да знаете за лечението?

Налягането трябва да се намалява постепенно, без резки скокове, така че да няма твърде ниски индикатори. Слабите съдове могат да реагират неподходящо на спада на налягането - получава се рязка компресия или спазъм. Следователно, започнете редовно да приемате капките АРТЕРОВИТАЛ. Те имат мек и балансиран ефект, което ще бъде добро. По този начин без допълнителни скокове ще върне налягането в норма.

За какво да внимавате?

За виене на свят, както и припадъци и постоянни или твърде остри главоболия. Това са първите признаци, които показват проблеми със съдовете. Те не трябва да се игнорират. С тях са се сблъсквали не само пациенти с хипертония, но и на всички, които поне веднъж са се оплаквали от подобни състояния. Дори при нормално налягане тези съдови треперения трябва да ви накарат постоянно да измервате налягането. Ако то вече е повишено, тогава припадъците, главоболието и замаяността могат да причинят по-сериозни разстройства.

ХИПЕРТОНИЯ И ПЕРИФЕРНА АРТЕРИАЛНА БОЛЕСТ

Болест на периферната артерия (известна още като периферна съдова болест) е резултат от прогресивно удебеляване на лигавицата на артерията, причинено от натрупване на плака, което стеснява или блокира притока на кръв, намалявайки циркулацията на кръвта до конкретен орган или регион на тялото. Този процес, атеросклеротична оклузивна съдова болест или атеросклероза, често се нарича "втвърдяване на артериите."

Ако повърхността на плаката стане неправилна или язвена, тя може да натрупа малки кръвни съсиреци и съдържание на плака. Частиците (емболи) пътуват в кръвоносната система, в крайна сметка блокирайки потока през малките кръвоносни съдове, които също могат да повредят чувствителни органи, като мозъка, причинявайки инсулт.

123.jpg

Често хората с болест на периферната артерия може да не изпитват симптоми, докато болестта не е напреднала. Почти всички симптоми се дължат на това, че мускулите на краката не разполагат с достатъчно кръв. Обикновено хората с това заболяване изпитват болезнен спазъм в бедрата или прасците при ходене, изкачване на стълби или упражнения, които се облекчават при почивка. Пациентите с тежка форма на болест на периферната артерия може да имат следните симптоми:

ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ЗНАЦИ

- Спазматична болка, която не отшумява, когато спрете да спортувате;
- Забележимо понижение на температурата на подбедрицата или стъпалото ви в сравнение с останалата част на тялото;
- Рани на пръстите на краката или краката, които няма да заздравеят или ще заздравеят много бавно;
- Мрачен или блед на цвят;
- Гангрена;
- Тънка, блестяща кожа;
- Липса на коса.

Има много рискови фактори, които могат да причинят или да ускорят развитието на болест на периферните артерии. Най-важните са:

Хипертонията (високо кръвно налягане) трябва внимателно да се управлява, за да се намали рискът от съдови заболявания. Ако сте склонни да имате високо кръвно налягане, проверявайте го редовно.

Пушенето винаги ви излага на много висок риск от артериални заболявания. Отказването сега може да има огромна полза за кръвоносната ви система. Това е може би най-важното нещо, което можете да направите, за да намалите или премахнете шансовете за развитие на болест на периферните артерии.

Диабетът, както стана ясно, ви излага на повишен риск от съдови заболявания

Затлъстяването, липсата на физически упражнения и високият холестерол причиняват съдови заболявания. Високият холестерол (вид мазнина) в артериите е токсичен. Затлъстяването и липсата на физически упражнения могат да причинят цялостно влошаване на артериалната система. Контролът върху тези фактори значително намалява риска от съдови заболявания.

Възрастови съображения: Мъжете над 60 години са изложени на по-голям риск от болест на периферните артерии. Жените след менопаузата проявяват същите рискове като мъжете над 60-годишна възраст. Независимо от възрастта ви, спортувайте редовно! Това ще вкара повече кислород в кръвта ви, ще понижи високото кръвно налягане и ще подобри кръвообращението и цялостното здраве. Посъветвайте се с вашия лекар за разработването на програма за упражнения и как да намалите приема на мазни храни.

Генетиката играе жизненоважна роля в развитието на оклузивна съдова болест. Лошото кръвообращение в крака засяга около 100 милиона хора по света, но едва една четвърт от тях получават лечение.

Източник: vascularcures.org

 


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Януари 2020

Content
LivedaMed2000