0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да се предотврати запушване на коронарните артерии?


Как да се предотврати запушване на коронарните артерии?

Артериите могат да се втвърдят в резултат на промени, свързани с възрастта. Различни фактори също могат да ускорят този процес

Сред тях са тютюнопушене, заседнал начин на живот и нездравословна храна, което води до наддаване на тегло.

Чрез коронарните артерии обогатената с кислород кръв навлиза в сърдечния мускул. Когато се случи запушване на коронарните артерии (първоначално непълно), тогава вече може да се говори за коронарна болест на сърцето. В този случай нормалното кръвоснабдяване се нарушава и съществува сериозна опасност за сърцето и целия организъм.

АРТЕРОВИТАЛ са билкови капки, които предотвратяват появата на атеросклероза. Те прочистват артериите и съдовете в тялото от натрупването на холестеролни плаки

Блокиране на коронарната артерия: причини, симптоми , рискови фактори и как да се предотврати

Ако запушването на коронарните артерии е пълно, тогава са налице непоправими щети на съответната област на сърцето. Коронарната болест на сърцето е една от най-честите причини за преждевременна смърт.

Тези, които страдат от запушване на коронарните артерии, са изложени на висок риск от сърдечен удар или миокарден инфаркт. Това заболяване не щади нито жени, нито мъже, а и в двете групи смъртността от него е доста висока.

Причини за коронарна болест

Оклузията (затваряне, запушване, непроходимост) на коронарната артерия възниква главно поради вътресъдови отлагания - плаки от мазнини, холестерол, калций или съединителна тъкан.

Основните причини са следните, но може да има и други фактори, според състоянието и начина на живот на всеки един отделен човек

- Удебеляване стените на артериите, доставящи кръв към сърдечния мускул.
- Натрупването на мастни плаки по стените на коронарните артерии.
- Стесняването на коронарните артерии.
- Появата или влизането в артерията на кръвен съсирек, което затваря пътя към притока на кръв.
- Възпаление на стената на коронарната артерия.

sarce arterii.jpg

Запушването може да възникне в една или повече артерии, независимо от тяхното местоположение. Тежестта на заболяването може да бъде различна. Тъй като нормалното кръвоснабдяване на сърцето е нарушено, са възможни симптоми като болка в гърдите и задух.

Симптоми на коронарна болест

Един от основните проблеми, свързани с това заболяване е, че той се развива бавно, понякога с години. Следователно, има голяма вероятност в началото коронарната недостатъчност да не се появи с достатъчно изразени симптоми.

В резултат на това заболяването често се открива само в късен стадий, когато вече е трудно да се лекува.

Симптомите на коронарната болест се различават при всеки човек и във всеки отделен случай, но въпреки това е добре да се знаят някои общи симптоми:

- Дискомфорт или болка в гърдите (ангина пекторис).
- Задух.
- Подуване на краката.
- Много силна умора след упражнения.
- Болка в ръцете или раменете.
- Прекомерно изпотяване.
- Гадене.

Рискови фактори

С възрастта повечето хора обикновено получават някакво втвърдяване на артериите. Но има рискови фактори, които могат да ускорят този процес или да провокират запушени артерии по друг начин:

Пол: Мъжете имат по-висок риск от сърдечен удар от жените.
Възраст: при мъжете вероятността от запушване на коронарните артерии се увеличава, започвайки от четиридесет и пет години, при жените от петдесет и пет години.

Генетични фактори: ако има родители, баби и дядовци, страдащи от сърдечни заболявания.

И още:

  • Затлъстяване и наднормено тегло.
  • Заседнал начин на живот.
  • Пушачи.
  • Висок холестерол.
  • Високо налягане.
  • Диабет.
  • Стрес.
  • Прекомерна консумация на алкохолни напитки.
  • Прекомерен прием на мазни, висококалорични храни с повишено съдържание на холестерол и захар.

Обструкция (запушване) на коронарната артерия: може ли да се предотврати?

Тук ситуацията е същата като при други хронични заболявания. Здравословният начин на живот може да предотврати коронарна болест, подобно на други здравословни проблеми.

Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ ще изчистят артериите и по този начин ще предотвратят появата на атеросклероза и усложненията, а именно - разширени вени, сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и инсулт.

Ще ви дадем някои предложения, които можете да използвате, за да предотвратите този проблем.

1. Поддържайте нормално тегло и се старайте да не напълнявате с повече от 2-3 килограма.
2. Увеличете приема на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци; това ще помогне да се изчистят артериите и да се подобри състоянието на сърцето.
3. Трябва също така да избягвате консумирането на наситени мазнини, червено месо и преработени меса.
4. Упражнявайте се редовно, съобразено с вашата възраст и физически способности.
5. Ако пушите, помислете как да се откажете от този лош навик.
6. Ако имате високо кръвно налягане или диабет, важно е лекарите ви да ги държат под контрол, за да предотвратят възможни опасни усложнения.
7. Малка дневна доза аспирин помага да се предотврати запушването на коронарната артерия. Въпреки това, преди да започнете да приемате аспирин, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар.
8. Консумирайте повече храни с „добър" холестерол и се опитайте да водите здравословен начин на живот, за да понижите холестерола и триглицеридите в кръвта.

Какво още може да се направи, за да се подобри състоянието на артериите?

АРТЕРОВИТАЛ е естествен, натурален продукт, произведен от висококачествени, специално подбрани билки. Билковата композиция на препарата ефективно премахва натрупаните холестеролни плаки в кръвоносните съдове

Преди всичко, трябва да се придържате към тези три основни правила, и то през целия ви живот:

- Човек винаги трябва да мисли за натрупването и освобождаването на отрицателна енергия. Стресът е първопричина за 99 процента от заболяванията.

- Необходимо е да забравите симптомите на определени заболявания и на първо място да възстановите енергийния баланс: дишане, кръвообращение, абсорбция на храна и екскреция.

- Човек трябва винаги да поддържа мембраните на мозъка свежи, влажни и пропускливи. Този, който разбира същността и целта на мембраните истински се интересува и знае как да се грижи за своя живот и здраве!

За да се поддържа здравето на съдовете, е необходимо да се укрепят стените им. Това може да стане с няколко прости метода, които са достъпни за всички.

Един от най-ефективните начини за предотвратяване на съдови заболявания е контрастния душ. Топлата вода ще разшири съдовете, а студената вода, напротив, ще ги стесни. Такова въздействие ще поддържа еластичността на съдовата стена. В допълнение, процедурата подобрява метаболизма и обмяната на газове.

Най-доброто време за контрастен душ е сутрин. Започнете процедурата с топла вода и след това повишете нейната температура до границата, която можете да понасяте. След това преминете плавно към студена вода. Повторете смяната на водата 5 до 6 пъти. Завършете процедурата с хладка вода.

Масажът също помага да се подобри състоянието на кръвоносните съдове. Масажирайте крайниците си редовно у дома, но не притискайте кожата твърде силно. В противен случай може да повредите съдовете. При разширени вени и тромбоза масажът е противопоказан.

Всички тези процедури ще доведат до добър ефект само ако се провеждат редовно. Друго условие за успех е пълно отхвърляне на лошите навици. В противен случай тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол могат да отменят всичките ви усилия за укрепване на кръвоносните съдове.

Източник: familydoctor.org


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020