0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Каква е опасността за артериите от активния прием на протеини?


Каква е опасността за артериите от активния прием на протеини?

Диетите с високо съдържание на протеини помагат за намаляване на теглото и изграждане на мускули, но могат да допринесат за натрупването на отлагания в кръвоносните съдове

За това предупреждават служителите на Медицинското училище във Вашингтон. Както отбелязва Medical Express, протеиновата диета е свързана с образуването на нестабилни отлагания, които най-често причиняват опасни артериални запушвания.

Изследователите са изследвали мишки, на които е била назначена диета с високо съдържание на мазнини, за да предизвикат умишлено атеросклероза (натрупване на плака в артериите). Също така диетата на някои животни е била с високо съдържание на протеини (15-46% от общия калориен прием). Мишките на диета с високо съдържание на мазнини и протеини развиват по-тежка атеросклероза - около 30% повече плака в артериите.

Поръчайте капките Артеровитал СЕГА! Възползвайте се от отстъпката, и вземете три броя Артеровитал за 133 лв. и спестете 18 лв. с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Експертите свързват разкрития ефект с имунните клетки - макрофагите. Те обикновено почистват съдовете от отлагания. Но ако тези клетки умрат, ситуацията само се влошава. Анализът показа, че при животни на протеинова диета отлаганията в артериите са истинско гробище от макрофаги. Те често се намират в самия център на кръвоносните съдове, което прави отлаганията нестабилни.

Диетичният протеин се разгражда до аминокиселини. А излишъкът от аминокиселини активира протеин в макрофагите, наречен mTOR. Той насочва клетката да расте, а не да изпълнява функцията за почистване на артериите. Това задейства процес, водещ до смъртта на макрофагите. Няколко аминокиселини, особено левцин и аргинин, активно „включват" протеина mTOR.

Намаляването на риска от атеросклероза е възможно, ако напълно преминете към специална диета

Японски учени съветват тези, които искат да живеят дълго и да останат здрави, да преминат към вегетарианска диета с високо съдържание на растителни протеини, пише The Daily Mail. Съобщава се, че учените са проследили над 70 000 японци в продължение на близо 20 години. Оказа се, че хората, които ядат най-много растителни протеини (боб, тофу), са по-малко склонни да умрат.

Протеиновите диети се препоръчват за тези, които искат да отслабнат. Те намаляват апетита, като ви държат дълго време да се чувствате сити. Ако обаче месото е основният източник на протеин, болестта е възможна. Сред тях са онкологията и заболявания на сърдечно-съдовата система, включително атеросклероза.

По-специално е доказано, че избягването на протеини от червено месо е доказано, че намалява смъртността от сърдечни заболявания и рак. Затова експертите съветват да се премине от протеини от червено или преработено месо към растителни, плодови и зърнени протеини.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020