0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Музиката и свиренето помагат на оцелелите от инсулт


Музиката и свиренето помагат на оцелелите от инсулт

Слушането на определена музика и свиренето на какъвто и да е музикален инструмент помага за възстановяването на хора, преживели инсулт

Това се случва поради стимулация на мозъка и подобряване на настроението. Според The Daily Mail, проучване, проведено в болница Addenbrook в Кеймбридж, показа, че свиренето на клавирни, барабани и ударни инструменти, както и използване на приложения, които симулират свирене, се препоръчва, тъй като спомага за фокусирането.

Сесиите на неврологичната музикална терапия също помогнаха за рехабилитацията - подобриха се двигателните умения на ръцете. Известно е, че поради инсулт е възможен цял набор от дисфункции. Наред с проблемите с говора и езика, пациентите често страдат от проблеми с паметта, възприятието и дори промени в личността. След инсулт често възникват чувства на гняв, тревожност или депресия.

Капките АРТЕРОВИТАЛ изчистват ефикасно натрупаните холестеролни плаки от големите и малки кръвоносни съдове. ПОРЪЧАЙТЕ ТУК И СЕГА! Осигурете здраве и добра работа на сърцето и мозъка

Като част от изследването се проведоха сесии по музикотерапия заедно с традиционното лечение, физиотерапията, трудотерапията, часовете по логопедия и клиничната психология. 177 пациенти са участвали в 675 сесии музикална терапия за две години. Установено е, че музикотерапията е „полезна" или „много полезна" за средно 139 пациенти, роднини и болничен персонал. При 52 пациенти, веднага след сеанс на лечение, се наблюдава подобрение на настроението. Логопедите, работещи с пациентите, които имали затруднения в говора, също отчитат положителна динамика.

Инсултът е тежка лезия, която води до сериозно увреждане на мозъчната и двигателната функция

Въпреки това, различни видове терапия могат да помогнат на пациента да се възстанови. Експертите препоръчват пострадалите от инсулт да се насочат към овладяване на музикален инструмент по техен избор.

Според тях музикотерапията е най-подходяща за пациенти след инсулт.

Учените откриват положителна динамика, когато пациентите участват в уроци по музика. Това не само е повишило настроението им, но и ги накарало да се концентрират по-добре. Резултатите били просто отлични, а доброто настроение на болните заразило и техните близки.

Проучванията показват, че тези пациенти, които са подложени на рехабилитация в продължение на около две години, които включват музика, показаха невероятни резултати. Те се научили да държат пръстите си много по-добре и коригирали стойката си.

Изследователите отбелязват, че за две години експерименти, те провеждат 675 урока по музика и записват всички резултати. Те приписват успеха на музикотерапията заради факта, че хората не смятат това за лекарство, не изпитват страх и нямат напразни очаквания. Пациентите се наслаждавали на процеса и възможността да бъдат креативни.

Всички болни използвали различни музикални инструменти. Резултатите надвишават ефекта на конвенционалните методи като речева терапия, физиотерапия или трудотерапия.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020