0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Проблемите с кръвното налягане и захарта наистина могат да навредят на мозъка


Проблемите с кръвното налягане и захарта наистина могат да навредят на мозъка

Според учени от Оксфордския университет , високото кръвно налягане и наличието на диабет тип 2 са изключително опасни за мозъка

Тези аномалии могат да увредят когнитивните способности, мисленето и паметта.

Тези заключения са направени от резултатите от ядрено-магнитен резонанс на 22 000 доброволци. Сканиранията показват промени в сивото и бялото вещество на мозъка, като се вземат предвид клиничните, демографските и когнитивните фактори.

АРТЕРОВИТАЛ е билков продукт, който прочиства артериите от натрупването на холестеролни плаки. По този начин се улеснява преноса на кръв, която е обогатена с кислород и хранителни вещества

Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ освен, че подпомагат работата на мозъка, поддържайки неговото здраве, намаляват кръвното налягане, премахват главоболието и световъртежа.

По този начин рисковите фактори, свързани с кръвоснабдяването, влияят върху обема на медулата във фронтално-теменната област, както и върху целостта на бялото вещество.

Направеното изследване откри, че при доброволци на възраст 44-70 години високото кръвно налягане е свързано с нарушени когнитивни функции. Но в групата на хората, които са над 70 години, връзката не се появи. Известно е: 5% от доброволците са имали диабет тип 2, който също е повлиял негативно на паметта и мисленето, макар и не много силно. Във всеки случай това показва наличието на мозъчно увреждане в средна възраст. За щастие тази вреда може да бъде предотвратена. За да се случи това трябва да има контрол на диабета и високото кръвно. Овладяването на тези състояния е възможно ако се свалят наднормените килограми.

Трябва да се има предвид, че депресията и безпокойството също оказват специален ефект върху мозъка

Проучванията показват, че депресията е свързана със свиване в определени области на мозъка. Ако обаче депресията се развие заедно с тревожността, една зона се увеличава значително, пише Medical Express . Изводите са направени от анализа на мозъка на повече от 10 000 души.

По-рано е установено, че депресията силно засяга хипокампуса, област, свързана с паметта и ученето. Поради депресия той изсъхва. И това, според учените, в напреднала възраст може да доведе до развитието на болестта на Алцхаймер. Междувременно депресията, съчетана с тревожност, увеличава размера на друга област на мозъка - амигдалата (свързана с емоциите).

Вероятно тревожността води до свръхактивна амигдала. В същото време други области на мозъка не намаляват толкова много по размер в сравнение с наличието само на депресия. Оказва се, че тревожността отслабва ефекта на депресията върху мозъчния обем средно с 3%.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2020