0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Храносмилателни проблеми, които могат да означават сърдечен удар


Храносмилателни проблеми, които могат да означават сърдечен удар

Ако човек има инфаркт, усложненията могат да се случат за минути. И колкото по-рано той получи медицинска помощ, толкова по-голяма е вероятността за благоприятен изход

Но сърдечен удар може да възникне не само при болка в сърцето. Дисфункциите на храносмилателния тракт също са симптоми на сърдечни проблеми.

Дисфункциите на храносмилателния тракт могат да сигнализират за сърдечен удар

Това е така, защото всички органи и системи на тялото по някакъв начин са свързани помежду си. И ако забележите четирите храносмилателни дисфункции, описани по-долу, може да има смисъл да си уговорите среща с кардиолог.

Проблеми с храносмилателния тракт като сигнали за инфаркт

Спасяването на човек със сърдечен удар ще бъде по-ефективно, колкото по-скоро пристигне медицинската помощ. В тази връзка способността за идентифициране на предупредителните симптоми играе важна роля . Има редица признаци, с които тялото говори за проблемите: необичаен симптом на сърдечен удар може да бъде неизправност на стомашно-чревния тракт.

АРТЕРОВИТАЛ е билково средство, което се препоръчва като превенция и съпътстващо лечение на всички усложенния, които атеросклерозата предизвиква

Ако човек забележи един от следните проблеми с храносмилането, това може да означава, че е изложен на изключително висок риск от сърдечен удар.

Болка в корема

Храносмилателният дискомфорт при сърдечен удар се появява, защото сърцето изпитва затруднения с изпомпването на кръв през тялото. Болката възниква поради увреждане на долната стена на сърдечния мускул, разположена до диафрагмата. Поради това храносмилателните патологии (болка и други симптоми на лошо храносмилане) могат да показват сърдечен удар. Често пациентите с кардиологични неразположения най-напред назначават среща с гастроентеролог.

Гадене, повръщане и и подуване на корема

При коремната форма на инфаркт, болката в горната част на корема (зона на десния хипохондриум) се усеща подута. Подобни болки се появяват в комбинация с подуване на корема и диария. В допълнение, подуването на корема може да се дължи на натрупване на течности в различни области на тялото поради сърдечни дисфункции.

Характерни при жените

Често нежният пол претърпя сърдечен удар без характерна болка в областта на гърдите. Именно те имат симптоми, които говорят за инфаркт, като коремна болка, гадене и повръщане.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020