0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кардиолозите разказаха кои храни засилват здравето на сърцето и съдовете


Кардиолозите разказаха кои храни засилват здравето на сърцето и съдовете

Учените от университета в Западна Австралия направиха интересно откритие, което засяга здравето на сърцето и доброто състояние на кръвоносните съдове

Чаша чай или шепа плодове като боровинки с ежедневна употреба намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, съобщава mail.ri. Извършен е анализ на данните от 53 000 души. Проучването е продължило дълго време.

Участниците в изследването попълниха въпросници относно хранителното поведение. Доброволците разказаха какви храни ядат и колко често. Наблюдението продължило 23 години. В края на изследването учените оцениха състоянието на сърцето. Оказа се, че в работата му са се появили нарушения.

Доброволците, които консумирали около 500 милиграма флавоноиди на ден, имали понижен риск от развитие на коронарна болест на сърцето, инсулт и периферна артерия. Флавоноидите имат противовъзпалителни свойства, борят се със свободните радикали. Учените подчертават: колкото повече лоши навици имате, от толкова повече флавоноиди имате нужда.

Капките Артеровитал почистват артериите от натрупаните холестеролни плаки и по този начин предотвратяват появата на инфаркт и инсулт

Рафтовете за хранителни магазини крият истински лекарства против хипертония

Можете да понижите кръвното налягане без мощни лекарства. Членовете на Американската сърдечна асоциация са сигурни в това. Експертите призовават да се обърне внимание на обикновения доматен сок.

Доматеният сок много калий, който регулира налягането и предотвратява развитието на хипертония. Калият е в състояние да балансира отрицателния ефект на натрия, произведен върху кръвоносните съдове (солта свива кръвоносните съдове). Затова доматеният сок е особено показан за лица, които не винаги спазват правилното хранене и злоупотреяват с вредни и прекалено солени храни.

И така, в доматения сок се съдържат около 275 милиграма калий на всеки 120 милилитра. Подобно съдържание има и в една четвърт авокадо, цяло средно голямо киви, четвърт чаша стафиди. Според учените възрастният човек трябва да консумира приблизително 3500 милиграма калий на ден, за да предотврати хипертонията и се спомогне за понижаването на кръвното налягане.

Джинджифилът също е полезен за хитертониците

Изследователите обърнаха внимание на корена на джинджифила като потенциално лечение за пациенти с хипертония и диабетици, пише Southern Federal. Експериментът показа, че коренът от джинджифил подобрява дългосрочния контрол на кръвната захар при хора с диабет тип 2.

Оказва се, че екстрактът от джинджифил взаимодейства с рецепторите на серотонин, засилвайки ефекта им върху секрецията на инсулин. По принцип благодарение на джинджифила нивата на кръвната захар могат да намалят с 35%, а нивата на инсулин могат да се увеличат с 10%.

В същото време коренът от джинджифил намалява вискозитета на кръвта, тъй като спомага за нейното разреждане. По този начин се подобрява притока на кръв в съдовете, стимулира се самоочистването им от холестеролни отлагания. Резултатът е намален риск от тромбоза. Също така, поради подобрения кръвен поток и еластичността на кръвоносните съдове, почистени от депозити, кръвното налягане се намалява.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020