0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои са истинските причини за проблемите със сърцето и кръвоносните съдове?


Кои са истинските причини за проблемите със сърцето и кръвоносните съдове?

Кардиолозите заявяват: за да се поддържа здравето на сърцето, е необходимо да се спазва здравословен начин на живот

Също така трябва да се подлагате на по-малко нервни преживявания и да се пазите от стрес. Но идеята за ползите от виното за сърцето е само мит, пише РИА Новости.

Мъжете са по-склонни от жените да страдат от сърдечно-съдови заболявания поради различия в хормоналните нива, по-голямото излагане на стрес и склонността към нездравословен начин на живот. При жените в детеродна възраст хормоналният фон, по-специално женските полови хормони (естрогени), е фактор, предотвратяващ увреждането на стените на артериите.

Капките Артеровитал - естествената сила на Природата! За чисти артерии и живот със здраво сърце! ПОРЪЧАЙ ТУК!

Освен това жените са по-устойчиви на стрес и по-малко агресивни, емоциите им са по-често насочени към положителни неща. Рискови фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания са също нездравословните диети, лошите навици, особено тютюнопушенето, и генетичните фактори.

Най-честите сърдечно-съдови заболявания са коронарна болест на сърцето и исхемичен инсулт

Най-често хората с тези заболявания са болни в напреднала възраст и сенилни, поради натрупването на промени в съдовете и сърцето. Повечето лекари са сигурни в препоръките си: просто се хранете здравословно, движете се повече и всичко ще бъде наред. Това не се случва при повечето хора, които са убедени, че сърдечно-съдовите проблеми ще ги подминат, по една или друга причина. Трябва да промените начина си на живот. Това също не е гаранция, но рисковете се намаляват значително.

Кардиолозите наричат положителните емоции добра превенция. Но мнението, че чаша червено вино на ден може да повлияе положително на работата на сърцето, не е научно потвърдено. Самото вино не променя състоянието на кръвоносните съдове, но в умереност помага за намаляване на стреса. Специалистите напомнят: трябва да посещавате кардиолог веднъж годишно, ако сте на възраст над 40 години. Тревожност може да причини всяка болка в областта на гръдния кош, задух, намалена поносимост към упражнения и промени в състоянието на долните крайници.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020