0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Котките намаляват риска от инфаркт и инсулт


Котките намаляват риска от инфаркт и инсулт

Според сайта „Медицински форум" котките удължават живота на хората. Това е доказано от британските учени

Експертите проведоха проучване, в което участваха повече от 10 000 души на възраст 40-85 години. И се оказа, че присъствието на домашни любимци има положителен ефект върху човешкото здраве. Най-изразеният ефект се наблюдава при хората, които отглеждат в дома си котки.

Собствениците на котки е с 18-20 процента по-малко вероятно да станат жертви на инфаркти и инсулти в сравнение с хората, които нямат домашни любимци. Коментирайки резултатите от изследването, кардиологът Тамара Огиева каза: "Научните изследвания наистина доказват, че отглеждането и по-специално галенето на котка помага за намаляване на кръвното налягане и психологическия стрес, поради ефекта на премахване на статичното електричество. От своя страна, облекчаването на стреса отпуска кръвоносните съдове и предпазва от спазми.

АРТЕРОВИТАЛ е билково средство, което се препоръчва като превенция и съпътстващо лечение на всички усложенния, които атеросклерозата предизвиква

 

В допълнение, котешкото мъркане, чиито звукови вибрации са с честота от 20 до 50 Hertz, влияе на центъра на удоволствието в мозъка, стимулирайки производството на серотонин. Серотинът е „хормон на радостта". По този начин, мъркането стимулира автономната нервна система, поддържа съдовия тонус и облекчава стреса. Дори с помощта на звуци с тази честота се ускорява лечението на костни фрактури и възстановяването на увредената мускулна тъкан, а сърдечната честота се нормализира."

Отдавна е известно, че котките и по-специално мъркането им имат положителен ефект върху хората

То успокоява нервите, помага за нормализиране на налягането, повишено поради силни чувства. И наскоро, съобщава The Russian Times, беше установено, че мъркането на котки влияе върху скоростта на лечение на различни наранявания при човек, а също така облекчава стреса и задуха.

Беше проведен експеримент, в който учените изчислиха: котките мъркат с честота до 150 Hz. Ефектът на звуковите вълни при такива честоти има положителен ефект върху регенеративните функции на човешкото тяло. Това означава, че котките всъщност могат да ускорят заздравяването на мускулите и костите при хората.

Що се отнася до задуха, мъркащите котки ще помогнат на хората, които страдат от него, да се справят с този проблем. Проучване доказа, че собствениците на домашни котки е по-малко вероятно от другите хора да търсят помощ от лекар, заради заболявания на сърдечно-съдовата система и проблеми с нервите.

Руските експерти също обърнаха внимание на котките. Волгоградският държавен университет установи, че котките нормализират кръвното налягане и сърдечната честота. Доброволците измерват налягането, пулса, вземат кардиограма в самото начало на експеримента. Тогава им беше позволено да слушат записа с бучеща котка в диапазона от 100-120 херца за 10 минути. Успоредно с това на доброволците бяха показани снимки на котки. След това се повтаря оценката на състоянието на доброволците.

Според учените показанията на кардиограмата се е променила буквално пред очите им, приближавайки се до нормата. Първоначално налягането е повишено (около 136/90 при жените и 155/87 при мъжете). Но мъркането позволило да се намали кръвното налягане (за жените 119/80, а мъжете - до 139/80 милиметра). Сърдечната честота също се стабилизирала при всички доброволци.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Август 2020