0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Незабележими признаци на сърдечни проблеми


Заболяванията не се появяват внезапно, и въпреки че осезаемите симптоми не идват веднага, тялото от самото начало и по всевъзможен начин ни дава сигнали за бедствие

Нашият организъм често ни кара да обърнем внимание на онова, което е възможно да се оправи с минимални усилия от наша страна, за да се избегнат сериозни последици.

Същото е и със заболяванията на сърдечно-съдовата система. Понякога предвестници на тежките разстройства са привидно безобидни неща.

Ето няколко такива предупредителни знака, които е добре да познавате и да имате предвид, за да избегнете непоправимото

Поза насън

В случай на лека сърдечна недостатъчност, която най-често не се проявява с болка или дискомфорт, човек се обръща и спи от дясната си страна по време на сън. Лежейки отляво, в гърдите възникват болезнени усещания, които принуждават инстинктивно човека да се обърне.

Желанието да седнете без да има умора

При нарушения в сърдечно-съдовата система най-удобната поза за човек е когато е седнал (в тази позиция се създава минимално натоварване). Следователно, без колебание, човек с такива нарушения сяда при всяка възможност, въпреки че в този момент не чувства никакви неразположения.

Положение на краката

Ако по време на седене е най-удобно да сте с крака надолу (когато бедрата не са успоредни на пода, но колкото е възможно по-надолу), въпреки че те започват да се подуват силно, такова състояние също е повод да отидете на кардиолог. Най-често това се случва, когато задух се появи във всяко друго положение на тялото, което само по себе си е симптом на сърдечни проблеми.

sarce 11.png

Тен на кожата

Бледността на кожата е друг симптом, който също не трябва да се игнорира. Често се проявява при нарушения на кръвообращението, което се развива с атеросклероза.

Редовният прием на капките АРТЕРОВИТАЛ прочиства холестеролните плаки, като по този начин артериите стават по-еластични и чисти

Цианоза

Лекарите наричат цианоза друго състояние, което пак е свързано с оцветяване на кожата. Цианозата кара кожата да посинее. Случва се при недостиг на въздух или кислород. Най-често се появява на устните, върха на езика и носа, ушите, както и на краката и ръцете. Причината за появата на цианоза често е в сърдечна недостатъчност и нарушения на кръвообращението.

Пулс

Сърдечната болест може да бъде открита чрез измерване на сърдечната честота, което се прави най-добре сутрин. Ако честотата (или иначе казано пулсът) е увеличена или намалена (нормата е 60-80 удара в минута) или ако пулсът се усеща нередовен и накъсан, редно е да отидете на кардиолог.

Как да избегнем инсулт и инфаркт: 5 съвета

Някои състояния могат да бъдат предупреждение, но превенцията и онова, което можем да направим за здравето на сърцето зависят от нас.

Малко хора мислят за здравето на сърцето, докато то не започне да „дава накъсо". Въпреки това експертите припомнят: профилактиката е по-добра от лечението. И те препоръчват да помислите за състоянието на сърдечно-съдовата система, преди тя дори да започне да напомня за себе си.

Това са лесни за спазване и много ефективни съвети, които да ви помогнат да запазите сърцето си дълго време. С тяхна помощ може избегнете опасни инсулти и инфаркти

Предпочитайте билки

За да сте сигурни, че няма да навредите, а ще помогнете на сърцето, предпочитайте билки. По-добре е да се прави превенция на сърдечно-съдовите заболявания с лечебни растения, отколкото с лекарства.

АРТЕРОВИТАЛ е билково средство, което се препоръчва като превенция и съпътстващо лечение на всички усложенния, които атеросклерозата предизвиква.

Консултация с кардиолог

По-добре е да се консултирате с лекар преди да се е появило заболяването, отколкото да търсите специалист, който да го излекува. Редовните прегледи при кардиолога са задължителни за хората навършили 40 години. Лекарят ще разбере дали и какво не е наред със сърцето ви, в какво състояние са кръвоносните съдове и кръвосъсирването и т.н.

Спрете пушенето сега и веднага

Това е един от основните рискови фактори, водещи до сърдечно-съдови заболявания. По-специално пристрастяването причинява повишена крехкост на кръвоносните съдове: при пушачите те се калцифицират, стават чупливи, твърди и много бързо се разрастват.

Освен това хората, които пушат дори и само от време на време, са 20 пъти по-склонни да развият рак на белите дробове, ларинкса, хранопровода и др.

Започнете да се движите повече

Сложете си крачкомер на телефона, ако ви е трудно да се амбицирате. И ако на него е отчетено, че средното изминато разстояние е по-малко от 5-7 км на ден, спешно коригирайте ежедневието, като отделите време за разходки и други физически активности (поне половин час ежедневни тренировки).

Всичко това е необходимо за стартиране на доброто кръвообращение в органите и тъканите, премахване на излишния адреналин от кръвта, изгаряне на излишните калории и поддържане на съдовите стени в тонус.

Хранете се балансирано

Уверете се, че вашата диета съдържа ежедневно въглехидрати, мазнини и протеини, не само растителни, но и животински. Всъщност, само с месо и риба тялото може да бъде снабдено с достатъчен брой аминокиселини, необходими за нормалното му функциониране.

Също така диетата трябва да е богата на зеленчуци (те имат много фибри, които почистват организма от ненужни за него вещества) и са оскъдни при сладките храни (те водят до отлагане на "лоши" мазнини, провокират хормонални скокове и могат да повлияят на кръвното налягане).

Правете го редовно

Освен редовните физически упражнения и спортуване, препоръчва се да ходите редовно на лекар. Колко редовно? Ами, да кажем с приблизително същата честота, с която да карате колата до сервиза за поддръжка (около един или два пъти годишно).

Редовните годишни прегледи включват кардиограма, доплерография на кръвоносните съдове, изследвания на кръв и урина, жени с гинеколог, мъже с уролог и редовни посещения при ендокринолог, ако сте предразположени или вече сте диагностицирани с диабет. Това е диагностичен минимум, който трябва да премине човек, който се грижи за здравето си.

Освен това е необходимо редовно да посещавате зъболекар и офталмолог поне на всеки две години от най-ранна възраст.

Това не е прищявка, а необходимост. Банално уважение към тялото ви. Освен това, такава грижа ще помогне да се открият заболявания и да се лекуват безболезнено в ранните етапи.

Източник: healinghearts.ca


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000