0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Признаци на аритмия, които диагностицират проблема без лекар


Днес ще ви запознаем с най-основните симптоми на аритмия, които се установяват и без преглед от лекар

И ако редовно наблюдавате тези признаци при себе си без видима причина - имате причина да помислите и да се консултирате със специалист. Може би при вас е налице аритмия.

Аритмията е нарушение на сърдечната честота. Тя се развива, ако се появят нарушения във функционирането на импулсите, отговорни за сърдечния ритъм. Ако забележите следните пет признака при себе си или при любими и близки на вас хора, трябва да се свържете с кардиолог, за да се диагностицира аритмията.

Основните симптоми на аритмия

1. Промяна на сърдечната честота

В нормално състояние, когато човек не изпитва стрес или не се занимава с физическа активност, сърдечната честота може да достигне от 60 до 100 удара в минута.

Пулсова честота извън нормата говори за брадикардия (намаляване броя на контракциите) или тахикардия (съответно увеличение). Нормата за всеки човек е различна и може да варира в зависимост от външни и вътрешни фактори. Ако обаче забележите, че пулсът е значително по-различен от обичайния, нагоре или надолу, това може да стане причина за безпокойство.

Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ разреждат кръвта и спомагат за разлагане на холестеролните отлагания по стените на артериите и другите кръвоносни съдове. Това улеснява не само движението на кръвта през артериите, но и работата на сърцето.

Ако артериите са чисти, сърцето ще бие нормално. Редовната употреба на капките АРТЕРОВИТАЛ ще предотвати усложенията, които аритмията може да нанесе

Невъзможно е да се отложи лечението на аритмията, тъй като тя може да бъде причинена от сериозни заболявания като кардиомиопатия, увреждане на сърдечната клапа и хипертония.

Как да отстраните проблема:

- Вземете тетрадка или направете таблица, в която ще записвате всеки ден сърдечната честота.

- В спокойно състояние, когато не сте под влиянието на стимуланти или успокоителни, измерете пулса с хронометър и запишете броя на контракциите в минута.

Тази манипулация трябва да се извършва два или три пъти на ден в продължение на 1-2 седмици, след което следвайте динамиката.

При напълно здрав човек внезапни нарушения на сърдечната честота в една или друга посока могат да възникнат само при излагане на седативни (успокоителни) или стимулиращи вещества или под въздействието на отрицателни външни фактори (физически стрес или топлинен удар).

2. Задух

Задухът е едно от често срещаните усложнения при развитието на аритмия. Причината за появата му е, че нарушената сърдечна честота води до неправилно кръвоснабдяване на всички органи и системи на тялото - включително белите дробове и дихателната система.

Обикновено лека диспнея (усещане, което предизвиква болният да има необходимост от усилена дихателна дейност) може да се появи при здрав човек, който извършва значително физическо натоварване. При патологични състояния, свързани със заболявания на сърдечно-съдовата система, тя се проявява дори при минимална активност, а в тежки случаи дори и в състояние на покой.

Отслабеното сърце просто няма време да се адаптира в достатъчна степен към свиването на миокарда, възникват проблеми в белодробната циркулация, така че дишането се затормозява и се ускорява, а достатъчно количество кислород не влиза в белите дробове. По-сериозна причина е сърдечна недостатъчност с дистрофия (нарушено хранене) на сърдечния мускул, например, с възрастта.

3. Притъмняване пред очите

Такъв симптом като рязко притъмняване пред очите, според статистиката, се наблюдава при 30 до 50% от хората, поне веднъж в живота. Това може да се дължи на различни причини. Предсърдното мъждене може да бъде една от тях. При рязък пристъп на притъмняване пред очите, с едновременна краткотрайна загуба на слуха, слабост и усещане за студена пот, е необходимо да се обадите на линейка - това може да означава рязко повишаване на кръвното налягане, хипертонична криза, пристъп на тахикардия. Ако вие не можете, помолете някой близък да го направи.

В този случай е малко вероятно сърдечната честота да бъде възстановена сама по себе си. Най-добрият начин за овладяване на ситуацията ще бъде венозното приложение на кардиологични лекарства, които винаги са на разположение във всеки екип за спешна медицинска помощ.

АРТЕРОВИТАЛ е истински природен балсам за вашето сърце. С помощта на билковите капки може да си помогнете при такива заболявания, като коронарна болест на сърцето, предсърдно мъждене, исхемична болест на сърцето и други.

Първата помощ обаче трябва да бъде предоставена на вас или на жертвата от човек, който е станал свидетел на припадъка. Някои от нещата може да направите и сами:

- Осигурете спокойствие и чист въздух. Ако в стаята е прекалено горещо и задушно, отворете прозорец.
- Вземете лекарства само ако са предписани от вашия лекар и сте сигурни, че те са подходящи за вас.
- Поддържайте хоризонтално положение, легнете, разхлабете дрехите.
- Не се паникьосвайте - прекомерното вълнение може да ускори сърдечната дейност.
- Подробна информация за вашето състояние и режим на терапевтично лечение можете да получите само от кардиолог.

4. Припадък

Краткотрайната загуба на съзнание е друг често срещан симптом на аритмия. Тя възниква поради факта, че се нарушава кръвоснабдяването на мозъка. В резултат на това на клетките им липсва кислород, съдовете губят тонуса си и човек получава припадък. В този случай пулсът става по-бърз, тъй като сърдечният мускул няма време да осигури нормален приток на кръв към мозъка.

За съжаление много от пациентите обръщат малко внимание на състоянието, което най-общо ще наречем припадък. Те търсят лекар само когато загубата на съзнание стане редовна. Това е погрешно. Ако изпаднете в състояние на припадък, който не е свързан с външни фактори, като силно повишаване на температурата на въздуха, травма или в прекалено задушно помещение, са необходими редица изследвания, които да помогнат за потвърждаване или изключване на сърдечно заболяване:

- ЕКГ (електрокардиограма);
ехокардиография;
- ЕФИ (електрофизиологично изследване);
- Коронарография.

Припадъкът също така може да бъде следствие от нарушение на дозировката на лекарства, които засягат честотата на контракциите на сърдечния мускул.

5. Слабост

Състоянието на слабост и безсилие възниква поради факта, че сърцето няма време да снабдява органите с кръв в нормален режим. Само по себе си това състояние може да бъде както проява на нормата, така и признак на много заболявания. Затова слабостта без появата на други симптоми не е показателна. Обаче, ако редовно изпитвате пристъпи на слабост без видима причина и забележите други симптоми, като изброените по-горе, ще е добре да се консултирате с лекар.

heart.jpg

Капките АРТЕРОВИТАЛ помагат за предотвратяване натрупването на холестеролна плака, пазят сърцето здраво, а кръвоносните съдове - чисти и проходими за наситената с кислород и хранителни вещества кръв.

Ето още няколко полезни неща, които трябва да знаете за аритмията

1. Може ли заболяването аритмия да протича безсимптомно?

Да, възможно е. Това се нарича пароксизмална или персистираща аритмия. Консултацията с лекар няма да е излишна дори при добро здраве, което може да бъде съпроводено с неправилна сърдечна честота.

2. Какви опасности крие аритмията? Какви усложнения може да предизвика?

Аритмията може или не може да застраши живота на човек. Съпътстващите заболявания също влияят на хода на заболяването. Оценката на състоянието на пациента се извършва изключително на индивидуална основа, тъй като всеки човек може да има аритмия по различен начин, от което зависи прогнозата за развитието на болестта.

3. Какви са превантивните мерки?

Основната превенция е поддържането на здравословен начин на живот:

- правилно хранене;
- отказ от лоши навици;
- умерена физическа активност;
- нормално телесно тегло.

Спазвайки тези условия, ще бъде възможно да се нормализира работата на сърцето. Но също така е важно да се подлагате на редовен преглед от специалист, особено ако често се появяват някакви смущаващи симптоми.

Източник: heart.org


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000