0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Само при мъжете: състоянието на косата е показател за здравето на сърцето


Само при мъжете: състоянието на косата е показател за здравето на сърцето

Не е тайна, че затлъстяването е мощен рисков фактор за сърдечни заболявания при мъже под 40 години

Но се оказва, че ако мъжът започне да сивее и оплешивява рано, рискът от развитие на сърдечни заболявания е още по-висок, съобщава My Joy Online, позовавайки се на проучване на Европейската кардиологична общност. В проучването са участвали повече от 2000 мъже. Оказа се следното: собствениците на коронарна болест на сърцето често губят косата в ранна възраст или косата му посивява рано.

Изследването взе предвид данни от 790 мъже под 40 години с коронарна болест на сърцето и 1270 здрави мъже на същата възраст (контролна група). Оказа се, че мъжете със сърдечни заболявания по-често започват да сивеят рано (50% в основната група срещу 30% в контролната група). Също така в основната група мъжете са по-често плешиви (49% срещу 27%). Като цяло сивата коса и плешивостта увеличават риска от сърдечни заболявания повече от 5 пъти. За сравнение, затлъстяването увеличава риска само 4 пъти.

pleshivost.jpg

Има различни теории относно основите на връзката. Може би плешивостта и сивата коса са маркери за увреждане на ДНК, свързани със стареенето. Тогава космените фоликули са насочени от хормони, включително тестостерон. Вероятно ранната плешивост говори за особеностите на реакцията към хормони, които освен всичко друго могат да повлияят на риска от сърдечни заболявания. Още през 2013 г. японски учени доказаха, че при ранно оплешивяване на мъжете рискът от коронарна болест на сърцето се увеличава с 32%. И през 2014 г. според информация на датски учени беше открито следното: сивата коса предсказва развитието на сърдечни заболявания в бъдеще.

Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ прочистват артериите от натрупаните холестеролни плаки, и по този начин предотвратяват появата на сърдечно-съдови болести и инсулт. ПОРЪЧАЙ СЕГА!

Коронарната болест на сърцето е най-честата причина за смърт в развитите страни. България не е изключение. Причината за коронарна болест на сърцето е коронарна атеросклероза, тоест частично или пълно запушване на една или повече коронарни артерии (артерии, които снабдяват сърцето с кръв) с атеросклеротични плаки. Исхемичната болест на сърцето и коронарната атеросклероза обаче не са синоними. За да се диагностицира коронарна болест на сърцето, е необходимо да се докаже наличието на миокардна исхемия с помощта на функционални диагностични методи.

Често диагнозата на коронарна болест на сърцето е неправилна, особено в напреднала възраст. От това заболяване страдат и млади хора. Исхемичната болест на сърцето и старостта също не са синоними.

Има няколко форми на коронарна болест на сърцето. Най-често срещаните от тях са ангина и инфаркт на миокарда. Други форми на коронарна болест на сърцето включват исхемична кардиомиопатия, безболезнена исхемия на миокарда, микроциркулаторна ангина пекторис (сърдечен синдром X).


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юли 2020