0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Тези симптоми подсказват, че сърцето може да спре скоро


Сърцето често предупреждава, че нещо се случва с неговото здраве. За съжаление, заради забързания начин на живот, пренебрегваме сигналите, които то ни изпраща

От сърдечни заболявания всяка година умират до 18 милиона души на различна възраст по целия свят. Поне половината смъртни случаи могат да бъдат избегнати, ако всеки от нас е в състояние да разпознае симптомите на сърдечните заболявания и да се консултира своевременно с лекар.

Основният проблем е, че неизправността на сърцето често се „маскира" като обикновено неразположение. Но има определени признаци, на които трябва да обърнем специално внимание, особено хората над шестдесет години и онези, които имат висок холестерол, наднормено тегло, диабет или хипертония.

АРТЕРОВИТАЛ е билково средство, което се препоръчва като превенция и съпътстващо лечение на всички усложенния, които атеросклерозата предизвиква, включително и инфакт

Преди всичко, нека кажем няколко важни подробности за сърдечната честота

Сърдечната честота в покой е един от факторите, използвани за идентифициране на потенциални заболявания и оценка на състоянието на сърцето. Поддържайки пулс от 60 до 100 удара в минута, вие намалявате риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и подобрявате цялостното си благосъстояние. Здравословното натоварване на сърдечния мускул го прави по-силен, но нездравословното натоварване може да увеличи риска от неговото отслабване.

Усложненията, свързани с учестения пулс, включват ниска енергия, слабост, замаяност и припадък. Бързото биене на сърцето може да бъде свързано с болка в гърдите, задух, лоша циркулация, слабост и сърдечно-съдови проблеми, като сърдечна недостатъчност, инфаркт или инсулт.

Ако усетите внезапно увеличаване на сърдечната честота, когато не сте активни, това може да показва, че сте дехидратирани, имате температура, стрес или сте пили твърде много кофеинови напитки. Вашата сърдечна честота е полезна за определяне на цялостното ви здраве и благополучие.

Кои са симптомите, които сигнализират, че нещо със сърцето не е наред?

1. Неприятни усещания в областта на гърдите

Един от основните признаци на сърдечни проблеми е болката в областта на гърдите. Това потвърждават и медицинските експерти от сайта WebMD. Трудно е да се даде точно описание на тези усещания - някои изпитват лека болка, други усещат натиск или бодежи. Всеки дискомфорт трябва да бъде предупреждение. Колкото по-рано се консултирате с лекар, толкова по-добре. Необходимо е поне да се направи ултразвук на сърцето и електрокардиограма.

Болезнените усещания в областта на гръдния кош обикновено се предизвикват от съдови заболявания - проблеми с вените и артериите, които снабдяват сърцето с кръв.

Редовният прием на капките АРТЕРОВИТАЛ ще омекоти и унищожи холестеролната плака, която се е натрупала върху артериите, и по този начин ще елиминира атеросклерозата и усложненията, които това заболяване предизвиква. Синергичният ефект на билките, които присъстват в състава на капките АРТЕРОВИТАЛ ще предотврати появата на инфаркт.

sarce s lepenka.jpg

При силна и остра болка, която продължава няколко минути, трябва незабавно да се обадите на линейка. Въпреки факта, че в огромното мнозинство от случаите се оказва, че болката в гърдите не е провокирана от сърдечно заболяване, все пак ще е добре да се подсигурите.

2. Слаб апетит, усещане за тежест и болка в стомаха, гадене

Разстройството на храносмилането, разбира се, не винаги е причинено от проблеми със сърцето. Но нарушение на храносмилателния процес може да бъде свързано с получаването на по-малко от необходимото количество кръв. Слабият кръвен поток показва наличието на сърдечни проблеми. Ако имате усещане за гадене, тежест и болка в стомаха без видима причина, не забравяйте да се консултирате със специалист.

3. Болка в лявата ръка

Не забравяйте, че нервите, които минават през сърцето и лявата ръка, винаги изпращат сигнали до същата част на мозъка. А мозъкът не разбира какво всъщност го боли човека - ръка или сърце. Ако ръката започне да боли след тренировка, удар или заради други причини, тогава всичко е ясно. Но ако болката е възникнала внезапно и още повече, ако е остра - това е повод за притеснение и класически признак на предстоящ сърдечен удар. Ако болката продължава и се засилва с времето, извикайте линейка.

4. Зъбобол и болезненост на долната челюст

Зъбната болка често се появява поради очевидни причини - кариес на зъбите, изместване на челюстта и други. Но ако няма такива проблеми и зъбите често болят, трябва да потърсите съвета на кардиолог. В медицинската практика е имало случаи, когато хората уж са имали проблемни зъби, но болката не е намаляла, тъй като е била провокирана от нередности в сърцето.

5. Краткотрайна замаяност и усещане за загуба на ориентация

Усещане за слабост и умора може да възникнат поради различни причини. Например, заради неправилно хранене или внезапно движение на тялото. При постоянна умора е необходимо да се консултирате с лекар. Вашето сърце може да не доставя достатъчно кръв в мозъка. А това е предупреждение за инсулт.

6. Проблеми с кръвообращението

Пълното кръвообращение при сърдечни заболявания е затруднено. Кислородът и полезните вещества не влизат в необходимото количество в тъканите и органите. Тялото активира защитна реакция и на първо място намалява кръвоснабдяването на крайниците, насочвайки по-голямата част от кръвта към сърцето, белите дробове и мозъка. Трябва да сте предупредени от състояние, при което ви е трудно да извършвате нормални дейности - да се качвате по стълби, да миете чинии, да вземете душ и други. И ако след почивка състоянието не се подобри, време е да се свържете с кардиолог.

7. Подуване на долните крайници

Нарушаването на кръвообращението води до нарушен поток на лимфата. Това означава, че течността не се отстранява от тъканите. Тя се натрупва под кожата, което води до образуването на оток. Ако краката ви постоянно се подуват, консултирайте се с лекар или кардиолог.

8. Устойчива кашлица

Често кашлицата се появява поради настинка или заради наличието на алергии. Ако сте успели да се възстановите след такива проблеми още преди 2-3 седмици, но въпреки това кашлицата не отшумява, тогава трябва да се консултирате със специалист. Кашлицата може да показва сърдечна недостатъчност, тъй като се затруднява извличането на влага от белите дробове. Най-вече си струва да се притеснявате, ако по време на кашлицата се отделя слуз, с бял или розов цвят.

9. Честа диспнея (задух)

Задухът възниква поради липса на кислород в кръвта, често след упражнения, когато мускулите, за да функционират напълно, буквално изтеглят всичкия кислород от кръвта. И за да компенсира загубата, мозъкът сигнализира на белите дробове, че трябва да дишате по-бързо. Появата на задух може да бъде провокирана и от наднормено тегло, заседнал начин на живот или каквато и да е стресова ситуация. Но ако няма очевидни причини, и в допълнение към задуха, почувствате дискомфорт в гърдите и постоянна умора - уговорете си среща с кардиолог. Липсата на кислород може да доведе до нарушения на кръвообращението, свързани с проблеми в работата на сърцето.

10. Апнея

Мнозина хъркат по време на сън. Но ако хъркането е твърде силно, тогава има голяма вероятност от развитие на апнея, тоест краткотрайно спиране на дишането. Тази ситуация се отразява негативно върху работата на сърдечно-съдовата система, по-специално води до хипоксия на сърдечните мускули и увеличава риска от хипертония. При наличие на апнея лечението е задължително.

11. Неравномерен или чест пулс

Със сигурност много от нас са имали усещането, че сърцето едва ли ще изскочи от гърдите. Ако това чувство се появи по време на или след тежко натоварване, е разбираемо. Но ако няма очевидни причини за такова "барабанно биене" на сърцето, тогава имате нужда от помощта на лекар.

Проследяването на сърдечната честота не означава, че трябва непрекъснато да държите пръста на китката си. Съвременните фитнес трекери позволяват да следите пулса в покой през деня, както и вашите навици за сън и редица други променливи за здравето. Наблюдавайте себе си, не пренебрегвайте сигналите, които сърцето ви изпраща, за да сте в състояние да реагирате навреме и да си спестите животозастрашаващи ситуации, свързани със сърдечното здраве.

Източник: russian.mercola.com


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000