0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

5 продукта, заради които губим здраве


Колко зехтин може да се яде на ден, кое месо е опасно за нашия стомах и защо нискомаслените млечни продукти няма да ви направят по-здрави

След мрачната истина "вие сте това, което ядете", ние често отиваме в крайности и започваме да се отказваме от полезни за организма ни продукти. Но понякога, за да се подобри благосъстоянието, както и за да се повлияе на настроението, достатъчно е да се премахнат само няколко продукта от диетата. Кои са те, ще научите от тази статия.

1. Картофи, хамбургер, всякакви видове газирани напитки, бира, подсладени негазирани напитки

Първата линия в списъка на продуктите, които влияят неблагоприятно на нашето здраве и благополучие, разбира се, е отредена за любимата храна, която получаваме в заведенията за бързо хранене. Един от основните недостатъци на бързото хранене е, че за направата на повечето ястия се използва огромно количество сол. Ето защо домашните картофи не вредят по същия начин.

Друг важен момент: почти всичко се приготвя в много мазнина. Мазнините, които се използват за приготвяне на готовата храна, са с ниско качество. Например, когато приготвяме у дома пържени картофи, ще сменим олиото веднага, или поне по-често, отколкото в някой ресторант. Резултат: канцерогени и други радости. Голямото количество мазнини (евтини, разбира се) провокира повишаване на нивата на холестерола, и следователно, появата на сърдечносъдови заболявания. Е, сладката кока-кола допълва този „прекрасен ансамбъл" с прекомерно количество захар. И какво се случва? Случва се "Здравей, диабет!"

Кажете "Сбогом!" на високата кръвна захар, характерна за заболяването диабет, като ползвате капките Диабета!

Има огромен брой хора, които, заради експеримента, са използвали храна от заведенията за бързо хранене в продължение на дълго време. В крайна сметка, в допълнение към наддаването на тегло, съставът на кръвта значително се влошава. Накратко, искате бързо хранене - приготвяте си го у дома. Така поне ще знаете от какво е направена котлетът за бургера или колко сол има в картофите.

Разбира се, ако ядете веднъж месечно в някое заведение за хранене, няма да се случи нищо фатално. Но никой не е отменил балансираната диета през другите дни!

2. Зехтин и други мазнини

Голямото количество мазнини не е било от полза за никого, дори когато става въпрос за зехтин. Да, повечето диетолози го хвалят приятелски, но трябва да знаете кога да спрете! Един испански диетолог, веднъж каза: „Чудили ли сте се някога защо хората от всички страни на Средиземноморското крайбрежие, в чиято диета има голямо количество зехтин, са с такъв малък ръст? " Помислете за това в свободното си време! Здравословните мазнини не се случват! Но това не означава, че трябва да ги изключите от диетата. Още веднъж: просто трябва да знаете мярката. Нормалното количество е една или две супени лъжици на хранене.

3. Майонеза

Майонеза, почти боготворена от повечето хора, която те активно добавят към всичко - от салати до месо, заема трета линия от нашия рейтинг. За да разберем защо си струва да я изключим от диетата, достатъчно е само внимателно да разгледаме състава. Нищо полезно няма да намерите там!

burger_barzo_hranene.jpg

Опитайте се да замените поне част от майонезата с кисело мляко. Вкусът практически не се променя, а черният дроб, бъбреците и сърцето ще ви благодарят много.

4. Шишчета, кюфтета на скара, всякакво месо на скара

О, как всички обичаме кебапче с кетчуп! Или класическата тройка с гарнитура. Не са ли вкусни всички онези неща, които мятаме на скарата и не ги махаме от нея, докато не се образува хрупкава черна коричка? Може би, но най-важното не е това, а фактът, че такива ястия са истински скрит враг. Кората върху месото съдържа огромно количество канцерогени. Така че е по-добре да се откажете, освен ако, разбира се, не искате да си докарате рак на червата. Печете месото, но не го изгаряйте. Освен това, ако свикнете с правилно задушеното или в краен случай изпържено месо, или такова, което е пчеч1ено във фурната, вкусът на черната коричка вече няма да ви доставя радост. Кетчупът, който обилно изливаме върху онова, което е дошло от скарата, съдържа огромно количество мазнини и захар, като почти всички закупени сосове.

Може и трябва да се опитате да си направите домашно приготвени сосове и да ги съхранявате правилно. В хладилника, те не се влошават в продължение на месеци, и знаете точно от какво е направен получения продукт.

5. Обезмаслени млечни продукти

Завършваме първите (и не единствени) пет вредни храни с нискомаслените млечни продукти. Защо? Факт е, че ако използвате само тях, пренебрегвайки храните с някакъв процент мазнини, тогава застрашавате костите си, които вече страдат от липса на витамин D поради липсата на слънце. От обезмаслените млечни продукти, тялото не абсорбира калций! Ако сте над четиридесет, остеопорозата може внезапно да настъпи.

Освен това, бързото хранене предизвиква и трайни заболявания на стомашно-чревния тракт.

Повечето хора са склонни да мислят, че гастритът се появява, когато в храната има много вредни храни.

В действителност : естеството на храненето, очевидно, не играе значителна роля в развитието на гастрит. Разбира се, има някои вещества, които могат да причинят увреждане на стомашната лигавица, например силния, с висока концентрация алкохол. Но обикновената храна, която се счита за нездравословна, е вероятно да навреди на сърцето, червата, да увеличи риска от диабет, но не и да причини гастрит. Микробът Helicobacter pylori има решаващ принос за развитието на това заболяване, друг неблагоприятен фактор е тютюнопушенето и генетичната предразположеност, която също е важна.

Друг мит за гастрита е, че той винаги се съпровожда от такива неприятни симптоми като подуване на корема, гадене, киселини, оригване и т.н.

Всъщност - не е така. В много случаи гастритът не се проявява. Описаните симптоми са по-характерни за гастроезофагеална рефлуксна болест и функционална диспепсия. Гастритът е хистологична диагноза, диагностициран е под микроскоп, след изследване на част от стомашната стена, получена чрез гастроскопия. При ясно изразен гастрит може да няма симптоми. Обратно, при "идеална, здрава лигавица" може да се наблюдават много болезнени прояви, включително и подут корем.


Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал за нормализиране на кръвната захар в организма при Диабет тип 2. 
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000