0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Мазнините помагат в лечението на диабета

Ново откритие дава надежда на диабетиците


диабетУчени от Университета на Сидни измислили как системата за регулиране на вътреклетъчното съдържание на мазнини в бета клетките на панкреаса се отразява върху производството на инсулин, който може да помогне в разработването на нов подход за лечение на диабет. В изследване, публикувано в списание Diabetologia, авторите твърдят, че потискането на липолизата в лизозомите на бета-клетките прави възможно секретирането големи количества инсулин.
Лизозомите са вътреклетъчни структури, които преработват нежеланите протеини, мазнини, въглехидрати и нуклеинови киселини, така че да могат да се използват отново за нуждите на клетките. Процесът на разделяне на мазнини катализира лизозомната киселина липаза.
Тестовете, проведени от учените върху мишки, са показали, че инхибирането на LAL в лизозомите на инсулин-продуциращите клетки, в продължение на осем часа или повече, увеличава размера на мастните капчици и със сигурност подобрява производството на инсулин.
Изследователите определят нивата на инсулина в плазмата чрез радиоимуноанализ (РИА), а натрупването на мастни включвания - мас спектрометрия и светлинна микроскопия.
Според професор Тревор Байдън, водещ автор на изследването, най-голямото предимство от изучаването на механизма е, че този сигнален път се стимулира само с подходящо хранене и повишени нива на глюкозата в кръвта.
"Ако в бъдеще се разработят лекарства за потискане разграждането на мазнините в лизозомите, ще бъде необходимо те да се адаптират така, че да засягат само бета-клетките на панкреаса," казва професорът.

Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал са продукт за нормализиране на кръвната захар в организма. 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000