0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Тревата на Афродита е полезна за диабетиците

Елините наричали ментата "тревата на Афродита"


мента
Като подправка тя има дълга история и приложение във всички раздели на готварството като се започне от салатите и супите, мине се през основните ястия и десертите, та се стигне до напитките и особено до коктейлите.
Всеки може да я разпознае по аромата и охлаждащия й вкус. Обикновено си мислим, че е с кръгли зелени листа и дребни цветове и че няма нищо общо с най-българската подправка джоджена, но това само отчасти е истина. Всъщност има 25 вида и около 100 под вида мента. Чрез кръстосване помежду си те са придобили нови свойства. Обикновената мента Peppermint е натурален хибрид между водната (Mentha aquatica) и градинската (Mentha spicata), която е позната именно като джоджен или гьозум. Но и самият джоджен не се среща в диво състояние, тъй като и той е получен чрез кръстоска. Неговите листа са по продълговати от тези на вида Spearmint, също вид градинска мента, която често се среща у нас. Тя има по кръгли листа и по мек вкус от джоджена.
Наред с тези най-разпространени по нашите географски ширини видове мента, в кулинарията широко се използват и ябълковата (Apple mint), и японската мента (Asian mint). По малко известни са ананасовата, бергамото вата, анасоновата, лимоновата и портокаловата. Селекционерите по света постоянно създават ментови хибриди с необичайни вкусове. Най-екзотична е шоколадовата мента, с ясно доловим какаов привкус. Тя сполучливо се съчетава с люти продукти и е много подходяща за традиционните ястия от азиатската кухня.

Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал са продукт за нормализиране на кръвната захар в организма. 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000