0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Фибрите в помощ на диабетиците

Специалисти от Финландия доказали, че редовната употреба на пълнозърнест хляб, богат на фибри, намалява нивото на захарта в кръвта и риска от развитие на диабет втори тип


фибри Фибрите в помощ на диабетиците

Ръженият и пшениченият хляб също подобряват реакцията на инсулина, докато белият хляб е безполезен както за хората с повишено съдържание на захар в кръвта, така и за здравите.
Фибрите в пълнозърнестия хляб действат върху метаболизма чрез стомашно-чревния тракт. Известно е също, че този хляб помага за отслабване. Всекидневната употреба на няколко филийки спомага не само да се контролира теглото, но и да се изгарят излишните калории и да се премахнат мазнините от корема
Има много причини за включване на фибри в ежедневната диета на болните от диабет. Като начало, фибрите помагат да се забави покачването на кръвната захар, която може да се появи след хранене. Фибрите също така работят за намаляване на холестерола и предоставят големи количества полезни вещества в храната, които помагат за естествено намаляване на глада. Това също ги прави добра добавка за хора, които имат проблеми със сърцето. Добавянето на фибри в диетата помага и за поддържане на здравословно тегло при онези, които имат диабет тип 2.
Хубаво ще е ако поне половината от дневния порцион на болните от диабет съдържа пълнозърнести храни. Може спокойно да хапвате бобови храни, круши, малини и къпини.
Като цяло най-добре е да получите ценните влакна от пълнозърнестите храни, защото те също съдържат витамини и минерали, от които тялото ви се нуждае. Въпреки това, можете да вземете хранителна добавка с фибри, ако е необходимо.

Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал за нормализиране на кръвната захар в организма при Диабет тип 2. 
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Февруари 2020

Content
LivedaMed2000