0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Шоколадова война: Защо не можеш да се откажеш от сладкото?


Защо, когато се отказвате от сладкиши, не трябва да казвате "не"? Кой е най-добрият начин е да замените сладкишите и шоколадите, и колко време отнема средно, за да се отървете от захарната зависимост?

Това са трудни въпроси, чиито отговор е нужен на онези, които не могат да си представят живота без сладко.

Ако някога сте се опитвали напълно да се откажете от сладкото, тогава знаете, че това не е лесна задача. Обикновено човек има достатъчно воля за няколко дни или седмица, а след това всичко се връща към нормалното: сутрин - чай ​​със захар, следобед - торта, вечер - шоколад, или дори два. Защо войната със сладко често завършва с поражение?

Грешка номер 1. Рязко се ограничавате от захарта

Има две стратегии за справяне с лошите навици. Първият е остър, мигновен отказ, когато човек един ден просто взима умишлено решение и вече не иска да бъде роб на неговите слабости (не яде сладкиши, не пие кафе, изключва брашното от диетата и т.н.). Това не е лошо, но в реалния живот е ефективно само в 10% от случаите. Много по-добре е да се използва стратегията за плавен успех, която включва намаляване на обичайните порции сладки на два пъти. Например, заменете петте супени лъжици захар в чая ​​с 2-2,5, разделете парчето торта на две части и изяжте само едната. Ако намалите количеството захар с една чаена лъжичка или ядете ¾ парче торта, за тялото това ще бъдат доста скромни и с ниска чувствителност успешни стъпки.

Когато искате да се отървете от лошите навици, психологическото отношение е много важно. Не казвайте на себе си, "не, не мога." Напротив, знайте че всичко е възможно за вас, но трябва да изберете най-доброто от онова, което е нужно да се направи. А най-доброто в нашия случай са плодовете. Те дават усещане за сладост, но не съдържат рафинирана захар. За някои тази стъпка ще е достатъчна, ако искат да отидат по-далеч и да не ядат дори и плодове. След това може да правите дни на почивка, когато си позволявате да ядете нещо от забранените храни, но не се чувствайте виновни.

Защо е важно да се избягва чувството за вина?

Когато се окаже, човек автоматично се стреми да го направи "от раз". Какво можете да ядете по време на почивните дни? Ако работата ви е да отслабнете или да си възвърнете здравето, след това изберете по-щадящи опции като ягодоплодни. Ако такава задача не е пред вас, позволете си парче торта, докато получавате максимално удоволствие. Трябва да се почувствате удовлетворени от онова, което ядете, за да не повторите отново и отново. Бъдете искрено благодарни и за малкото, което получавате.

Грешка номер 2. Разчитате на бърз успех и подценявате врага

Зависимостта от захарта е толкова силна, че е равна на пушенето, алкохолизма и наркотиците. Когато ядем захар, работят два основни механизма. Първо, нивото на глюкоза се повишава, което стимулира освобождаването на някои медиатори, които активират точките на мозъка и дават чувство на удоволствие, подобно на ендорфиновата реакция. Подсъзнателно човек има склонност към това, особено в периоди на стрес или силно претоварване.

Второ, когато се използват рафинирани продукти, микроелементите се използват много активно, по-специално хрома. И той е отговорен за противопоставянето на желанието ви да ядете сладкиши. Резултатът е порочен кръг. Ако този процес не се контролира, тогава днес ще ядете едно парче торта, утре две и повече. С такава динамика на финала ще бъдете диабетик.

Капките Диабетал - решете проблема с високата кръвна захар с помощта на билките

Като се има предвид всичко казано по-горе, е наивно да се вярва, че можете да се отървете от пристрастяването си за една седмица. Това ще ви отнеме около два месеца. Едва след 60 дни навикът е фиксиран и можем да говорим за по-стабилен резултат.

Грешка номер 3. Глезите се със сладко при малките победи

Мнозина имат навика да се възнаграждават с нещо сладко. Това е погрешно, потърсете други начини за насърчаване, можете да си купите нещо дребни или да изберете по-малко калорична храна. Не призоваваме да пренебрегвате нуждата, просто се удовлетворявайте по различен начин.

Грешка номер 4. Не придавате значение на вашата диета

Анализирайте диетата си, ако има остър дисбаланс в нея със задълбочаване в някаква специфична група храни (протеини, вегетарианци и др.). Ще ви бъде трудно да се придържате към захарта. Например, намалили сте количеството на въглехидратните храни, но тялото няма да престане да изисква енергия от вас, просто не под формата на елда или картофи, а под формата на сладкиши.

Друг важен момент за размисъл: обикновено ядем торти и сладкиши вместо плодове, а ако количеството им в нашата диета намалява, тогава автоматично се лишаваме от фибри, витамин С, каротеноиди и др. В тази връзка, ако искате да спрете да ядете сладко, опитайте се да помогнете на тялото, като го подкрепите с витаминно-минерален комплекс.

Грешка номер 5. Не следвате режим на хранене

Подредете диетата си, трябва да имате поне 4 хранения и те да са различни. Вие често искате да изядете нещо сладко, когато пропуснете обяда (и всяко друго ядене), в резултат на което ръката ви стига по-бързо до шоколада или нещо подобно.

bezdelie.jpg

Грешка номер 6. Не взимате предвид проблемите с червата

Тракцията към сладкиши често се дължи на факта, че в червата има гъбичка кандида. В тази връзка е важно да се поддържа микрофлората: да се регулира консумацията на ферментирали млечни продукти, да се обърне внимание на фибрите (плодове и зеленчуци са техни източници), както и да се свържат лакто и бифидобактерии, които се продават в аптеката.

Грешка номер 7. Не четете етикети

Захарта често се открива там, където логично изобщо не би трябвало да съществува, а това обърква бойния ви дух: различни сосове, повечето сладки, черен хляб, консервирани зеленчуци и др. Поради тази причина четенето на етикети е важно.

Грешка номер 8. Използвате неправилните заместители на захарта

Не използвайте остарели заместители на захарта, например, сега се натрупва много негативна информация за аспартама. Необходимо е също така внимателно да се използва фруктозата, която по едно време е била позиционирана като продукт при диабет, но всъщност продуктите на основата на глюкоза не могат да бъдат заместители на продукти на основата на захар. Стевията може да бъде по-здравословна алтернатива.

Грешка номер 9. Яде сладко пред телевизора или пред компютъра

Ако решите да ядете парче торта и да гледате телевизия, тогава най-вероятно ще изядете не едно, а поне две парчета. Когато го правите в спокойна атмосфера, без никакви дразнители, шансовете за преяждане ще бъдат много по-високи, защото ясно не оценявате количеството храна, което ядете и разбирате едва, когато дойде чувството на пълнота. Ако съзнанието е заето с нещо друго (компютър, телефонен разговор, телевизия), количеството изядена храна не се контролира. Имайте това предвид, когато започвате борба със захарната зависимост.


Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал за нормализиране на кръвната захар в организма при Диабет тип 2. 
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000