0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Избягай от захарта: кои храни са задължителни за диабетиците?


Любовта към сладките храни, белия хляб, картофите, макаронените изделия, както и заседналият начин на живот, повишава армията на диабетиците с всяка следваща година.

Хранително-вкусовата промишленост, която агресивно произвежда, рекламира и предлага подсладени храни, както и ресторантите за бързо хранене разболяват все повече и повече хора. и най-вече деца, подрастващи, които не след дълго се превръщат във възрастни с високо кръвно, висок холестерол, диабет тип 2 и други хронични и неприятни заболявания. В крайна сметка, броя на диабетиците в България никога няма да бъде напълно ясен, както и в почти всяка развита страна в Европа, Азия и Северна Америка. Защото колкото са диагностицираните случаи на диабет, поне два пъти повече са недиагностицираните. И, да - диабетът наистина убива. Бързо - поради рязък спад или увеличаване на захарта. Но и бавно, неусетно - чрез унищожаване на кръвоносните съдове, очите, имунитета, нервите.

Как да не бъдете една от жертвите на захарната епидемия?

Деца и млади хора в риск

Всеки вече знае, че захарният диабет е от два вида - диабет тип 1 и диабет тип 2. Първият се развива в ранна възраст и възниква поради вродени генетични нарушения. Той е по-малко от 8% от случаите. Но 92% от диабетиците получават фаталната болест по собствена воля. Много хора са свикнали да се зареждат с енергия не с мазнини, а с въглехидрати - със сладки и нишестени храни. Тяхното използване води до рязко повишаване на нивата на инсулин, което изхвърля излишната захар от кръвта в мускулните клетки, за да я преработи в мазнини. Ако ситуацията се повтаря редовно, клетките губят чувствителност към инсулина - те са „зашеметени" от нейните трансцендентни нива.

Непотърсената захар "увисва" в кръвта и заедно с излишния инсулин разрушава кръвоносните съдове, зрението, нервните клетки и имунитета като цяло.

Не беше далеч времето, когато диабет тип 2 е бил характерен за алкохолиците или по-възрастните хора. Сега болни от втория тип диабет са все повече млади хора и дори деца. Епидемията от диабет тип 2 - 500 милиона такива пациенти в световен мащаб - е започнала, когато хората редовно са започнали да злоупотребяват с подсладени храни за закуска, обяд и вечеря.

Капките Диабетал - препоръчителни за употреба от хора, които имат диабет тип 2

Помислете за това! Преди промишленото производство на храна, консумирахме до 30 грама захар на ден заедно със зеленчуците и сезонни плодове. Един модерен западен човек яде средно 160-200 грама чиста захар на ден, включително и в храната, което е 40-50 чаени лъжички, или 1-2 торби годишно, до 73 кг чиста химия!

Сега е почти невъзможно да се купуват храни от магазина без добавена захар. В САЩ това са 80% от промишлените продукти, продавани в супермаркетите. Тази тенденция важи и за България.

5 супени лъжици захар с майчиното мляко

Още от 70-те години на миналия век започнаха да ни обясняват, че мазнините са вредни за здравето. Учени, изследвания, реклами, статии, научни трудове казваха, че това води до атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания, както и че няма мазнини в захарта, което означава, че е здравословен продукт. В същото време, производителите на захар в Съединените щати представиха псевдонаучни доказателства за безопасността на захарта (чрез подкупване на университетски „учени") и прокараха чрез конгрес и президент документ, който позволява използването на захар в хранителната промишленост без ограничения. Те започнаха да почистват здравословни мазнини от храните и да добавят сладкия „наркотик", правейки пари от подкопаването здравето на гражданите.

diabet bolest.jpg

От естествените млечни продукти започнаха да се премахват мазнините, да се изсипват планини от захар за вкус и да се хранят бебетата с подсладени пюрета, сокове и какво ли още не. Например, 200-грамова бутилка детско плодово кисело мляко съдържа до 22 грама захар - 5 чаени лъжички. Тези, които са на възраст 30-40 години, могат да си спомнят „вкуса на детството": добавете 100 мл обикновен кефир към един литър мляко и го оставете да стои на топло за един ден. След опитайте. Просто запомнете самия кисел и "празен" вкус на кефира от опаковката. Кой би искал да пие подобно нещо днес? Съвременната индустрия се е научила да подобрява вкуса на напитките и храната със захарта. От 8 месеца живот нашите малки деца започват да ядат по 5 лъжици захар, като се хранят с такава "здравословна храна", която в най-добрия случай може да се нарече десерт. Новородените по света, включително и в България, са част от истинска епидемия от затлъстяване. Средното тегло на новородените е нараснало с повече от 200 грама през последните 25 години. Това са чисти 200 грама мазнини. И те се добавят още преди раждането, когато бебето е в утробата. За това са отговорни бъдещите майки, които ядат захар по време на бременността и програмират дете, което ще е пристрастено към захарта още преди да се е родило.

Всички страни, които са се адаптирали към западната "диета", основаваща се на преработени храни с високо съдържание на въглехидрати и транс мазнини, страдат от едни и същи заболявания - от затлъстяване, апендицит, хипертония, диабет, редица възпалителни заболявания. Хората, които, осъзнато или не, спазват западната диета имат и лоши зъби. Нещо повече, вече е доказан канцерогенния ефект на захарта. За съжаление, промяната в начина на хранене е нещо много, много трудно, имайки предвид онова, което се продава в магазините, както и съзнанието на хората.

Грижете се за гръбнака

В процеса на медицинската практика е станало ясно, че захарният диабет може да се развие и в резултат на цервикална остеохондроза. При разместване на прешлените и притискане на гръбначните артерии започва хронично нарушение на притока на кръв към мозъка. На първия етап това причинява хипертония. Почти всички диабетици от втория тип имат и хипертония.

Така че, мозъкът хронично е лишен от глюкоза и кислород, т.е. енергия. Той започва да възстановява баланса на хормоните по такъв начин, че да повиши нивото на глюкозата в кръвта. И най-лесния начин е като повлияе на хранителните рефлекси. Има така наречения "синдром на сладките зъби": човек не може без сладкиши, бонбони, газирани напитки, картофи, тестени изделия.

Правила за оцеляване

Първо, променете храната. Диетата трябва да бъде с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини. Без това всичко е безполезно. Ако човек продължава да яде сладкиши и кифлички като луд, той никога няма да се излекува от диабет. През 1951 г. британският ендокринолог Реймънд Грийн предписа диета при затлъстяване: избягвайте хляба и други продукти, произведени от брашно, зърнени храни, картофи и всички бели кореноплодни зеленчуци, захар и храни, съдържащи я, включително и плодове. Има всичко, което искате: месо, риба, птици, зелени зеленчуци, ядки, яйца и млечни продукти. По онова време, когато доктор Грийн е предписал тази проста, но ефективна диета, никой не е бил чувал за инсулина! И днес стотици научни изследвания, които не са били платени от производителите на захар, доказват с примери: премахването на въглехидратите от храната и замяната им със здравословни мазнини води до подобряване на здравните показатели - от нормализиране на теглото и кръвното налягане до изчезване на рак и епилептични припадъци.

Второто е да се лекува остеохондрозата и да се възстанови кръвния поток на мозъчния ствол, така че синдромът на сладките зъби да изчезне.

И повече движение, разбира се. В идеалния случай човек трябва да ходи по 15 км на ден. За мнозина това е нереално. Трябва да се опитате да ходите поне по 5 км на ден - всеки ден. Тогава няма да се страхувате от диабета.


Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал са продукт за нормализиране на кръвната захар в организма. 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000