0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Изследователите откриват неочаквана причина за диабет тип 2


Изследователите откриват неочаквана причина за диабет тип 2

Ако мозъкът работи с увреждания, е възможно да се развие диабет тип 2

До това заключение стигнаха служители на мюнхенския център Хелмхолц и немския център за изследване на диабета. Както знаете, мозъкът (хипоталамус - хормонален център) е чувствителен към инсулин (регулира нивата на кръвната захар). Това осигурява допълнителен контрол върху нивата на захарта.

Последните проучвания направиха възможно изолирането на протеина Dusp8, кодиран от гена със същото име. Той регулира чувствителността към глюкоза и инсулин. Всъщност генът Dusp8 действа като един вид преграда към хипоталамуса, като влияе върху инсулиновата чувствителност и процеса на самия хипоталамус върху инсулиновата чувствителност.

Капките Диабетал - препоръчителни за употреба от хора, които имат диабет тип 2

По този начин носителите на определен вариант на гена Dusp8 имат повишен риск от развитие на захарен диабет тип 2 поради нарушена чувствителност на хипоталамуса към инсулин. Вероятно насочването на гена ще позволи на системата за регулиране на захарта в организма да се нормализира.

И още една важна подробност за развитието на диабет тип 2

Нивата на витамин С и каротеноиди в кръвта влияят на риска от диабет тип 2

Тези нива ясно показват колко зеленчуци и плодове консумира човек, пише "News Mail.ru. Тези заключения са направени от анализ на повече от 9 500 пациенти с диабет тип 2 и над 13 500 здрави хора. Според учените, колкото по-високо е нивото на витамин С и каротеноидите в кръвта, толкова по-малък е рискът от развитие на диабет тип 2.

Така че 20% от хората на върха по тези показатели са имали 50% намален риск от диабет. Изследователите изчисляват, че всеки 66 грама допълнителни зеленчуци и плодове в диетата е свързан с 25% намаляване на риска от диабет тип 2.

Междувременно друго проучване показа изключителните ползи от консумацията на пълнозърнести храни по отношение на защитата срещу диабет. Учените са изчислили състоянието на приблизително 195 000 души. Оказа се, че хората с най-висока консумация на пълнозърнести храни имат 29% по-нисък риск от диабет тип 2 в сравнение с хората, които консумират много малко от тези храни.

Например тези, които ядат пълнозърнести зърнени храни ежедневно, имат 19% по-нисък риск от диабет, отколкото тези, които ядат зърнени храни по-малко от веднъж месечно. Консумирането на пълнозърнест хляб намалява риска с 21%. А консумацията на пълнозърнести овесени ядки поне два пъти седмично намалява риска с 21%. Когато се консумират поне два пъти седмично, овесените трици намаляват риска с 15%, а консумацията със същата честота на кафяв ориз и пшеничен зародиш с 12%.


Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал за нормализиране на кръвната захар в организма при Диабет тип 2. 
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Септември 2020