0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Неподсладен живот: Как да идентифицираме диабета?


В 90% от случаите, възрастни с това заболяване са диагностицирани с диабет тип 2. Тъй като това не е вродена, а придобита патология, много зависи от нашата бдителност.

Въпреки че има рискови фактори за диабета, той може да се появи почти без причина. Следователно, под меча на Дамокъл ("дамоклевият меч") на тази болест, всеки може да попадне. Но някои са особено предразположени. Хората с рискови фактори трябва да наблюдават кръвната захар всяка година, за предпочитане два пъти годишно. И ако е необходимо, т.е. когато се появят тревожни симптоми, трябва веднага да се откажат от консумацията на сладко, както и на други хранителни продукти.

Склонност към поява на заболяването:

- наднормено тегло (особено висцерално затлъстяване, при което коремът е увиснал и дебел);
- захарен диабет, от който страдат близки роднини;
- за жени - наличието на деца, родени с тегло над 4,5 кг. Този факт показва предразположение към диабет в бъдеще (обикновено след 10-15 години).

Бъдете подготвени!

В допълнение към обичайния тест на кръвната захар за предполагаем латентен диабет, се изисква тест за глюкозен толеранс. Този тест се счита за златен стандарт за определяне на диабет тип 2.

Капките Диабетал дават отлични резултати при лечението на диабет тип 2

Това минава така. Първо, трябва да дадете кръвен тест на гладно от вена (последният път можете да ядете умерено не по-късно от 8 часа преди теста) и след това да изпиете 300 мл вода със 75 г разредена глюкоза и след 2 часа отново да се вземе кръв. Това е стандартен тест, но интервалът може да бъде по-дълъг или по-кратък (например 1 или 3 часа), в който случай количеството глюкоза ще бъде по-малко или по-голямо. Може да бъде предписан и тристепенен тест - в този случай кръвта ще се взема три пъти: na всеки час. Между тестовете не можете да ядете или да пиете нищо. Физическото натоварване също трябва да се избягва. Много е трудно да се пие много сладка вода на празен стомах, така че можете да добавите малко лимонов сок към течността или да засмучите резен лимон веднага след пиенето.

Без грешка!

Грешки в анализите са възможни, ако сте яли, ставате нервни или приемате някакво лекарство, преди да дадете кръв, не спите много предишния ден и се движите много по време на теста. В този случай, кръвната захар може да бъде по-висока, отколкото всъщност е.

Препоръчва се също да се въздържате от ядене на мазнини, сладки и пържени храни 3 дни преди анализа. Въпреки това, такава диета би било хубаво да се поддържа постоянно.

За да се покаже фалшив отрицателен резултат могат да бъдат виновни както инфекциозни, така и възпалителни заболявания, както и стриктна диета (включително принудителна), поради което тестът е противопоказан при някои заболявания (например, проблеми с панкреаса). Между другото, не се препоръчва интервалът между хранене и вземане на теста да бъде повече от 12 часа, в противен случай нивото на захарта може да не бъде достатъчно намалено. Въпреки това, според резултатите от анализа, диагнозата не може да бъде установена, затова след около 10 дни е необходимо да се направи ново изследване.

Първи признаци

Първият симптом, който трябва да ви предупреди за диабет, е жажда.

Ако човек има диабет, тогава количеството на глюкозата в кръвта се увеличава. Следователно кръвта става по-плътна.

За да стане по-рядка, частта от нашия мозък - хипоталамуса - дава сигнал, който провокира чувство на жажда. Колкото повече човек пие, толкова повече кръвта се втечнява. Затова диабетиците пият около четири литра вода на ден. Възрастните могат да забележат това сами. А родителите трябва внимателно да следят децата.

Ако вие или вашето дете постоянно имате чувство на жажда , тогава трябва да дадете кръв, за да проверите нивото на глюкозата (анализът се прави на празен стомах).

Какво казва вкусът в устата?

diabet bolest.jpg

Симптоми, като сладък вкус в устата и прекомерно изпотяване може изобщо да не се появят.

Понякога обаче сладкия вкус наистина показва, че човек може да има диабет. Това се дължи на факта, че нивата на кръвната захар са повишени.

Между другото, горчив вкус в устата може да бъде признак на болен черен дроб и болест на жлъчния мехур, както и на щитовидната жлеза.

Кисел вкус говори за повишена киселинност на стомаха, гастрит. Стомашният сок навлиза в устната кухина и причинява неприятно усещане.

Вкусът на метал може да бъде резултат от заболявания на венците. В допълнение, той може да говори за чернодробно заболяване, както и за отравяне с метални соли.

Защо краката страдат?

Ако нивото на глюкоза в кръвта е високо и кръвта е по-плътна, притокът на кръв в съдовете е нарушен. Кръвта трудно достига до крайниците. Ако, освен това, инфекцията попадне в организма, имунните кръвни клетки не могат да се борят с инфекцията в долните крайници, поради което се появяват трофични язви. В най-лошия случай, кракът трябва да бъде ампутиран.

През 80-те години е възникнал метод, който спестява от ампутацията, метода на радио вълновата терапия. Терапията с ударна вълна, чиято "сила" се регулира от лекаря, ви позволява да ускорите циркулацията на кръвта, да облекчите подуването и болезнеността.


Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал за нормализиране на кръвната захар в организма при Диабет тип 2. 
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2020

Content
LivedaMed2000