0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Диабет и алкохол – тотално несъвместими

Алкохолните напитки, особено когато са в по-голямо количество, са доста опасни за употреба от хора, които имат диабетдиабет алкохол
Да не забравяме, че те имат специфично действие, особено в случаите, когато пациентът ползва хипогликемични средства. Това се дължи на намаляване стойностите на кръвната захар, които стават много по-ниски от нормалното. Това може да доведе до хипогликемия. Подобна ситуация може да е много опасна за живота на пациента.
Пациентите с диабет трябва да запомнят добре, че:
Алкохолът пречи за преработването на захарта от черния дроб. Това може да доведе до хипогликемия.
Спиртните напитки по доста специфичен начин влияят върху панкреаса.
Алкохол може да се пие в малки количества, само след ядене и в никакъв случай на гладно.
Основни правила за пиене при диабет:
Всички напитки могат да бъдат разделени в две групи:
Първата група съдържа достатъчно спиртни напитки с алкохолно съдържание от около 40% (водка, ракия, уиски). В такива случаи, така наречена "доза" достатъчно, за да предизвика хипогликемия, е 50-100 мл.
Втората група съдържа по-малко напитки, но в тях има по-високо съдържание на захар (сухи вина, шампанско). В този случай, като допустимата "доза-риск" е 150-250 мл.
При диабет трябва да се премахне използването на десертни и подсилени вина, ликьори и сладко шампанско. Бирата е от така наречените "разрешени" напитки, ако количеството изпита бира не надвишава 300 мл. Съществува риск от т.нар забавена алкохолна хипогликемия, ако се приемат през нощта достатъчно големи количества алкохол.
Трябва да се помни, че употребата на алкохол може да доведе до сериозни и необратими последици и при всички случаи да се избягва консумацията, ако вече е налице заболяване от диабет.

Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail : info@kapkite.com


Капките Диабетал са продукт за нормализиране на кръвната захар в организма. 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв
ПОРЪЧАЙТЕ
Content
LivedaMed2000