0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои неочаквани фактори допринасят за дълголетие?


Лекарите са сигурни: тези, които са доволни от живота си, живеят средно по-дълго от песимистите.

Основите на дълголетието са доста прости и по принцип напълно достъпни за всички. Основното нещо би било желанието. Някои от тези съвети може да изглеждат неочаквани, защото са толкова очевидни и прости, че мнозина дори не мислят за това. Какви са основните фактори за дълголетие и какво можем и трябва да направим, за да станем столетници?

Виж целта!

Намирането на житейска цел е от решаващо значение, както казват психолозите. Често те препоръчват това като начин за постигане на психологически баланс. В същото време, не всеки смята, че такова доста просто действие помага да се увеличи времето на престоя му на земята. В края на краищата, целта започва да привлича различни възможности за нейното изпълнение, а животът на човека става по-пълен, по-богат и по-интересен. И това ще му позволи постоянно да бъде положително настроен, което увеличава жизнеността на тялото, увеличава устойчивостта към инфекции и вируси, и дори нормализира метаболитните процеси.

Наблюденията на различни пациенти показват, че сред участниците в изследванията и експериментите най-страдащи от сериозни заболявания са групата хора, които нямат жизненоважни референтни точки. В края на краищата, безсмисленото съществуване буквално тласка човека към самоунищожение.

Какво представлява това самоунищожение?

Повече алкохол, сладки коктейли, газирани напитки, ред бул, преяждане, препиване и като точка на всичко това - псевдо здравословна грижа. Какво ще рече това?

Преяждането е причина за затлъстяване. То, от своя страна, провокира едно такова сложно и смъртоносно заболяване, като диабет. Диабет от втория тип, диабет 2, захарен диабет - както искате го наречете, но при затлъстелите хора това заболяване е факт.

Мазен черен дроб, увредени бъбреци, страдащ панкреас... Можем да продължим да изброяваме, но нужно ли е? Нали всички знаем какво причинява алкохола? Колко лесно е човек да стане зависим от него, а това да доведе до различни болести и неблагополучия на черния дроб, като хепатит, цироза и дори рак на черния дроб?

Защо? Защо преяждаме? Защо е толкова трудно да се мотивираме и да започнем да спортуваме? Да нормализираме храненето, а не да спазваме краткотрайни диети, от които има повече вреда, отколкото полза?

Защото хората сме такива - предпочитаме да усложняваме живота си, вместо да направим нещо лесно и ефективно.

Затова не се изненадвайте от съветите, които ще прочетете тук. Да, тях всички знаем, но малко са онези, които ги спазват. Още по-малко са другите, които са ги спазили и са доживели до спокойни и изпълнени със сравнително стабилно здраве старини. А колко малко е нужно столетниците да станат повече...

Спи в тъмното

При много столетници има такъв фактор като правилния (т.е. в пълна тъмнина) сън. Доказано е, че различни светлинни смущения, независимо дали това е светлината на фенера от улицата или включеният екран на приспособление, води до нарушаване на производството на хормона мелатонин. А той, от своя страна, е един от основните фактори за здравословен и здрав сън. Ако проблемите започват с производството на хормон, човек започва да спи по-лошо, често се измъчва от кошмари, а на следващата сутрин се събужда като пребит. Естествено, заради това, той ще се чувства по-зле и по-лошо, ще загуби радостта си от живота и ще бъде депресиран.

longevity.jpg

Важно е да се има предвид, че човек се нуждае от часове сън не като прищявка, а като жизнена необходимост. В края на краищата, по време на нощната почивка тялото е напълно възстановено. И ако сънят е нарушен, след него целия организъм започва да се разпада. И тогава дългите години живот няма да са гарантирани.

Ползите от диетата

Традиционно, плодовете и зеленчуците се ядат само във връзка със загуба на тегло. Всеки знае, че те ви позволяват да загубите тези излишни килограми и да нормализират храносмилането. Но не всеки разбира, че консумацията на такива прости и достъпни продукти е ключът към по-дълъг и по-здравословен живот.

Въз основа на анализа на различни истории и здравни дневници на няколкостотин хиляди души, беше установено, че хората, които ядат поне 5 порции растителна храна на ден, живеят много по-дълго и страдат по-малко от различни болести. В края на краищата, плодовете и зеленчуците не само имат голямо количество витамини, но също така включват антиоксиданти, които могат да се борят с клетките, които унищожават тялото отвътре. Експертите съветват да се използват различни плодове и зеленчуци, а не да се ядат, например, 5 банана на ден.

Висше знание

Високата интелигентност и висшето образование правят човека по-здрав и му дават няколко допълнителни години живот. Доказано е, че непрекъснатото самообразование и висшето образование удължават живота за най-малко с 5 години.

Това се дължи на факта, че на човек с постоянно желание за знания, мозъкът работи по-добре и по-късно остарява, и това, разбира се, засяга цялото тяло.

Домашни лечители

Този, който има домашен любимец в къщата, може да се превърне в дълголетник без време. Проучванията и експериментите показват, че собствениците на кучета и котки са много по-здрави от другите хора. Те имат по-силни нерви, сърцето им работи по-равномерно, по-ниско кръвно налягане. В допълнение, кучетата трябва да ходят редовно, като това не включва само пасивни тегели по улиците, а доста активност и натоварване. Да, и самият престой на чист въздух, дори и да е принудителен, има благотворен ефект върху състоянието на човека.

Капките Диабетал - редовната им употреба ще свали нивата на кръвната захар до нормални стойности и ще ви направи по-здрави!

Нервната система се възстановява много пъти по-бързо, когато котката скача в ръцете на човек и започне да мърка. Заспиването с домашен любимец също е по-лесно, по-бързо и по-приятно.

Без нерви!

Геронтолозите са установили, че стареенето буквално заобикаля хората, които се характеризират с баланс и вътрешно спокойствие. Лицата на столетниците обикновено не са обременени от безпокойство, отчаяние и непримирима борба с реалността около тях. По време на всяко събитие в живота, дори и отрицателно, те могат да оцелеят в полза на себе си. По правило сред дълголетниците няма кариеристи, които да се стремят да печелят колкото се може повече.

Мъдрите източни лекари са съгласни с това мнение. В Китай са убедени, че всяка негативна емоция се отразява в един или друг орган. Така например, в случай на тъга, белите дробове страдат, в случай на гняв и обида - черният дроб, повишеното безпокойство е изпълнено с проблеми за панкреаса.

Дълголетниците обикновено не очакват нищо от никого, не държат злото в себе си и не изпитват негодувание към другите. Те ги приемат такива, каквито са.


Поръчайте

diabetal.jpg
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268


Капките Диабетал за нормализиране на кръвната захар в организма при Диабет тип 2. 
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
 
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2020

Content
LivedaMed2000