0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

6 съвета за здравословно приготвяне на храната

Ако приготвяме храната здравословно, това ще е още една допълнителна грижа за здравето на черния дроб


hranata
1. Гответе по-често във фолио или в оризова хартия, предварително намокрена. Това може да става както във фурната, така и върху скарата, на огъня дори. Принципът е, че трябва да се готви на умерена температура и ястието да се пече с 10 минути повече от обикновено. Храната, сготвена във фолио, става по-сочна и не се нуждае от почти никаква мазнина. Освен това е много ароматна, защото подправките, които ползваме, буквално залепват за продуктите. Подходящо е за крехки меса, за зеленчуци и т.н. Винаги оставяйте малка дупчица, през която да излиза парата. Ако искате ястието ви да придобие коричка, може да разгърнете фолиото в последния етап от печенето.
2. По какъвто и начин да приготвяте храната си, не набождайте с вилица или с нож повърхността й, защото така ще изтекат всички ценни сокове, а и ястието ще остане сухо.
3. Никога не прегарайте храната! При прегаряне продуктите образуват съединения, които са концерогенни.
4. Когато варите зеленчуци, слагайте ги в кипяща и леко подсолена вода и ги захлупвайте с капак, за да намалите загубата на витамини. Имайте предвид, че повечето витамини преминават във водата, затова е препоръчително да готвите зеленчуците с много малко вода, тоест по-добре е да ги задушавате или да ги варите на пара, вместо да ги варите изцяло във вода.
5. Винаги накисвайте за поне 6 часа зърнените храни, тъй като зърната съдържат фитилова киселина, която блокира абсорбирането на минералите. При накисване на зърното се стимулира отделянето на ензими, които неутрализират фитиловата киселина. След като тя е неутрализирана, се превръща в силна антиканцерогенна съставка. Същият съвет важи и за бобовите култури. Накисвайте боба, лещата и нахута от предния ден в топла вода с лъжица сок от лимон, пише "Рецепти за здраве". Това ще неутрализира и при тях фитиловата киселина. За да имате най-мекия и вкусен боб, добавете при варенето японски водорасли.
6. Подправяйте добре ястията си. Използвайте ароматни подправки, по възможност пресни, защото така няма да се налага да слагате прекалено много сол.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com
https://youtu.be/lwGFsd2yGZU

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000