0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Ефективно отслабване с диетата на Мишел Монтиняк

Диетата на Мишел Монтиняк ще ви помогне да отслабнете бавно, но сигурно и ефикасно


montiyak
Вече 20 години хранителният режим от френския диетолог Мишел Монтиняк събира само положителни отзиви, което си е събитие в непрекъснато променящата се мода на отслабването. Причината е най-вече в продължителността на програмата - 2 месеца, което означава бавно и плавно топене на килограми. Ако теглото ви е сериозно, може да олекнете с цели 20 кг.
Като всяка диета и тази си има легенда. Мишел работел в Париж като представител на американска фармацевтична компания. Често му се налагало да присъства на делови обеди. Скоро килограмите му застрашително нараснали и той се опитал да ги свали с различни диети. Нито една от тях не дала желания резултат. Тогава Монтиняк решил да разработи собствена система за хранене. Получила се толкова успешна, че издал книга и спечелил световна популярност.
Принципи
Програмата е разделена на две фази. През първата се прочиства организмът и
се намалява теглото. През втората се поддържа постигнатият резултат.
Продуктите се делят на добри и лоши в зависимост от степента им на влияние върху нивото на захарта в кръвта. В организма ни непрекъснато се изработва инсулин. Този хормон не дава възможност на мазнините да се разграждат. Това се случва, когато нивото на захарта се повишава, а за да навакса, организмът изработва още и още инсулин. След всяко хранене нивото на захарта се повишава. Но колко бързо, зависи от продуктите, които сме изяли. Да контролираме този процес ни помага гликемичния им индекс (ГИ). Колкото е по-нисък той, толкова по-малко влияе на нивото на захарта. Следователно в менюто ни през първата фаза трябва да присъстват продукти с най-нисък ГИ.
ГИ на продуктите
Разделителната граница е 50. Позволени са продукти с по-нисък индекс от 50. Има обаче още ограничения. Ако ГИ е между 20 и 50, тези храни може да се ядат, но само отделно от тези с високо съдържание на мазнини. При ГИ до 15 може да ядем продуктите в неограничени количества и свободно да ги съчетаваме с други.
Интервалът между храненията трябва да е минимум 3 часа. При това по едно и също време всеки ден. Закуската трябва да е стабилна, обядът - среден, а вечерята - лека.
Храни за първа фаза
• Месо, риба, птици (само немазни, а от вътрешностите черният дроб е забранен);
• Сирене, натурално кисело мляко, нискомаслена извара, нискомаслено прясно мляко;
• Яйца;
• Салати, в основата на които са зелени зеленчуци и домати с ГИ под 50. За дресинг може да се използва сметана и растителни мазнини;
• Сосове без брашно;
• Зеленчукови супи (от продукти с ГИ под 50);
• Каши, сварени с вода: пшенична, елдена, от пълнозърнест ориз;
• Пълнозърнести макаронени изделия;
• Бобови;
• Гъби;
• Лимони.
Втора фаза
Да се премине към втора фаза може тогава, когато сте успели да свалите планираните килограми или
когато теглото спира да намалява. Ако искате да използвате диетата на Монтиняк само за пролетно прочистване, тогава се ориентирайте по собственото си самочувствие.
Специалистът препоръчва режимът на хранене от втората фаза да се спазва цял живот. Позволена е умерена употреба на продукти с ГИ над 50. Но това не се отнася за всички храни - забранени са мед, бял хляб и тестени изделия, картофи, царевица, бял ориз, макарони от бяло брашно, сосове с брашно. Освен това в менюто трябва да се съдържат достатъчно фибри - минимум 20 мг на ден. Те са необходими, за да се намали влиянието на позволените през втората фаза въглехидратни и мазни храни. От време на време можете да се почерпите с нещо захарно, но само при условие, че в този ден няма да ядете повече лоши храни (ГИ над 50).
Монтиняк препоръчва по време на пялата диета да се приемат витамини от В-група или бирена мая.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за прочистване на черен дроб и жлъчка.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2019

Content
LivedaMed2000