0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои храни пазят и кои храни вредят на черния ни дроб?

Всеки от нас знае от какво голямо значение е това черния ни дроб да бъде в изправност. А най-правилният начин, по който можем да сторим това преди да е заболял, е да се храним с правилната храна, за да не се налага след това да го храним с лекарства.
apetitna-zakuskaЕто кои са храните и напитките, които облекчават неговата работа, както и тези, които му вредят.
Една от най-благотворната храна за черния дроб всъщност са прясно изцедените сокове, които го прочистват. Най-полезни са соковете от моркови, ябълка (особено зелена и кисела), цвекло, лимон, спанак, зеле, черна ряпа, листа от глухарче. Най-важното е тези напитки да са приемани на гладно, и то в големи количества. Това буквално измива черния дроб. Соковете са лесни за обработка, не се хаби излишна енергия, а в същото време се доставят максимум полезни вещества. Най-известните лечебни сокове, които наред с билкови лечебни средства ще му помогнат да се чувстват в пълна кондиция, са:
- моркови и цвекло
- моркови, ябълки и цвекло
- моркови и спанак
- моркови, целина, магданоз
- моркови, цвекло, краставица
- ябълки и цвекло
- моркови и зеле
Естествено това са само препоръчителни комбинации, която и да изберете, то определено черния ви дроб ще се почувства като възобновен. Просто си създайте навик да правите различни фрешове, по всяко време, във всяка комбинация.
Освен соковете, чудесна храна за този важен орган, са всички плодове и зеленчуци. Те също са лесни за обработка и извършват чудеса, докато ги хапвате с наслада. Както знаем в техния състав са вкючени широк спектър от полезни вещества, вземащи участие за правилното протичане на чернодробните функции.
Храните, богати на сяра същ са много полезни за черния дроб. Тези храни са главно зеленчуци, а именно: чесън, лук, зеле, броколи, карфиол, брюкселско зеле и други от групата на зелето. Естествено те имат благотворно въздействие предимно, когато ги консумираме сурови.
Всички пчелни продукти влияят изключително благотворно – мед, цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Консумирайте без притеснения.
А враговете на черния дроб са: алкохола, бялото брашно и всичко от него, белите храни, опушени, осолени и мариновани меса и риби, пържените храни, полуфабрикати, храни с изключително много оцветители, подсладители, подобрители, овкусители, “естествени” аромати.

Поръчайте

pora4ay_baners2.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
еmail: info@kapkite.com

 

Капките Хепавитал са продукт за прочистване на черен дроб и жлъчка.
Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2019

Content
LivedaMed2000